<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – mandag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene mandag 13. november.

  Publisert 13. nov. 2023 kl. 06.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 295 ord
  OPEC: Legger mandag frem sin månedsrapport. Her ved generalsekretær Haitham al-Ghais. Foto: NTB

  De viktigste sakene fra Finansavisen mandag:

  Hans Øivind Nordvik solgte Norges dyreste bolig for 585 millioner kroner, med en skattefri gevinst på 430 millioner. Nå lukter han på utlandet – samtidig som han roper varsko.

  Nordvik hevder ingen er i nærheten av å investere i Norge nå, fordi det er altfor uforutsigbart. Ifølge Nordvik er dette også en årsak til at kronekursen kollapser. Han sier det ikke er til å fatte at kronen er ned 70 prosent de seneste ti årene, og mener dette er et kjempeproblem.

  Jan Svendsen har tidligere tjent flere hundre millioner på bettingselskapene Coolbet og NordicBet. Nå planla han å hente 120 millioner kroner til sitt nye gamingeventyr, Sisu Group, men endte opp med hele 165 millioner. Da takket han også nei til ytterligere 65 millioner.

  Svendsen anser Sisu som selve kronjuvelen blant sine bettingselskaper, som nå prises til 430 millioner kroner.

  Eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren topper lønnslisten blant supermeglerne. Fjorårets inntekter på 9,5 millioner kroner var imidlertid mer enn en halvering fra året før, en nedgang Dyve forklarer med alder, tempo og seks måneder med krystallsyke.

  André Sandvik i EiendomsMegler 1 kaprer annenplassen med 6,6 millioner kroner for sin innsats i Kristiansand i fjor.

  På lederplass skriver Trygve Hegnar om melkebonde Geir Ødegård, som vil selge sin gård i Rogaland for 25 millioner kroner og – trolig noe spøkefullt – tilbyr oss å overta.

  Vi tror ikke på dette stalinistiske systemet i landbruket, som har gitt oss verdens høyeste matvarepriser og flere titalls milliarder kroner til bøndene over statsbudsjettet hvert år. Vi kan ikke bidra til dette tullet med å kjøpe en gård for 25 millioner kroner, skriver Hegnar.

  Apple Podcast:

  Hør Morgenkaffen med Finansavisen på Apple Podcasts

  Spotify:

  Hør Morgenkaffen mld Finansavisen på Spotify

  Finanskalender:

  Resultat pr. 3. kv.:

  Romsdal Sparebank

  Makro:

  India: KPI oktober, kl. 13.00

  USA: Inflasjonsforventninger, kl. 17.00

  Annet:

  Opec: Månedsrapport

  Ekskl. utbytte:

  Belships, Bouvet, Odfjell Technology