<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorene venter i spenning før toppmøte

Det er omtrent flatt på de store børsene i Asia mandag morgen. Senere denne uken er det duket for toppmøte mellom presidentene i Kina og USA.

  Publisert 13. nov. 2023 kl. 06.40
  Oppdatert 13. nov. 2023 klokken 06.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  Foto: NTB

  I Japan faller Nikkei 0,11 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,18 prosent.

  Shanghai Composite i Kina svekkes 0,11 prosent, Hang Seng i Hongkong går tilbake 0,21 prosent, mens Kospi i Sør-Korea stiger marginale 0,06 prosent.

  I India er Sensex ned 0,59 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,40 prosent, og Straits Times i Singapore går tilbake 0,91 prosent.

  Toppmøte

  Ifølge CNBC er det nå knyttet spenning til onsdagens møte mellom den amerikanske presidenten Joe Biden og Kinas president Xi Jinping. Det første på ett år.

  Xi er denne uken i San Francisco i California i forbindelsen med toppmøtet i Samarbeidsforumet for Asia og Stillehavsregionen (Apec).

  Det hvite hus har ifølge NTB bekreftet møtet, og opplyser at de to lederne vil diskutere forholdet mellom USA og Kina og regionale og globale spørsmål.

  – Vi ønsker å styrke kommunikasjonen og dialogen med USA på alle nivåer, fremme gjensidig samarbeid til begges beste, og på skikkelig vis håndtere uenigheter og sammen møte globale utfordringer, uttalte Kinas visepresident Han Zheng i forrige uke.