<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksje fyker opp over 70 prosent etter bud

Publisert 13. nov. 2023 kl. 09.04
Oppdatert 13. nov. 2023 klokken 10.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 385 ord
Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs åpnet opp mandag morgen.

Etter nesten to timers handel står hovedindeksen i 1.289,98, opp 0,54 prosent.

Oljeprisen

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,77 prosent til 80,80 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,84 prosent prosent til 76,52 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 81,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Goldman Sachs har kuttet sin 2024-prisprognose for Brent-oljen, skriver Bloomberg. Før mente storbanken at gjennomsnittsprisen ville ligge på 98 dollar fatet neste år, mens nå nedjusteres estimatene med 6 dollar til 92 dollar fatet.

Økt oljetilbud er en av grunnene til nedjusteringen. Goldman Sachs er fortsatt positiv til etterspørselen, og venter en vekst på 2,5 millioner fat olje pr. dag i år og 1,6 millioner fat olje pr. dag i 2024, ifølge analytikerne.

En styrket dollar og bekymring for oljeetterspørselen i USA og Kina bidrar også til å svekke oljemarkedet nå, skriver Reuters.

Equinor er opp 0,08 prosent til 364,60 kroner, mens Aker BP går tilbake 0,06 prosent til 307,60 kroner. 

DNO styrkes markante 4,70 prosent til 10,92 kroner. Iraks oljeminister Hayyan Abdul Ghani, som i helgen var på besøk i Kurdistan, forventer at det innen tre dager skal kunne inngås en avtale med de kurdiske regionale myndighetene (KRG) om gjenopptakelse av regionens oljeeksport, melder Reuters.

Pareto Securities mener ifølge TDN Direkt at oljeministerens uttalelse er positiv, men at det kan vise seg å være for ambisiøst gitt de utestående problemene. Dette inkluderer bekreftelse på en avtale med Tyrkia, kontroll av pengeflyten mellom myndigheter i Irak/Kurdistan og betalingsmekanismer til oljeselskapene.

Opptur

Argeo stiger 5,96 prosent til 3,2 kroner på høy omsetning. Selskapet meldte i morges at de har mottatt bekreftelse på en kontrakt på 154 millioner norske kroner fra The National Centre for Polar and Ocean Research (NCPOR) i India.

Øverst på vinnerlisten troner GC Rieber Shipping med en oppgang på 75,15 prosent til 8,60 kroner.

GC Rieber har kjøpt 12,7 millioner aksjer i GC Rieber Shipping til kurs på 8,80 kroner pr. aksje, og legger inn et bud på samme kurs på resten av aksjene i selskapet.

I rødt

Huddlestock har hentet 17,5 millioner kroner i en rettet emisjon til kurs på 1,20 kroner pr. aksje. Det gjør aksjen til dagens foreløpig største taper, med et fall på 14,86 prosent til 1,26 kroner.

Eqva spisser strategien om å bli et industrielt investeringsselskapet, og melder mandag at de selger verftet Havyard Leirvik til den tyrkiske verftsgruppen Tersan Shipyard. Eqva-aksjen er foreløpig uendret.