<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en rød ukestart på New York-børsen

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

  Publisert 13. nov. 2023 kl. 13.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  MANDAG: Det ligger an til en rød børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,1 prosent, at S&P 500 vil falle 0,2 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,3 prosent.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,63 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 6,4 prosent til 15,08.

  «Markedets øyne vil være rettet mot inflasjonstall fra USA som kommer på tirsdag», skriver seniorøkonom Sara Midtgaard i en rapport fra Handelsbanken.

  Handelsbanken forventer at kjerneinflasjonen vil holde seg uendret på 4,1 prosent i oktober, mens totalen er ventet å avta fra 3,7 prosent til 3,3 prosent. Ifølge Midtgaard er energiprisene en viktig bidragsyter til at årsveksten i totalinflasjonen er ventet å avta. Selv om totalinflasjonen har avtatt en god del fra toppen i fjor sommer, holder den underliggende prisveksten seg fortsatt for høy.

  Vi er nå halvveis inn i november, en måned som ofte har vist seg å være positiv for aksjemarkedet i USA, spesielt for S&P 500-indeksen.

  «I løpet av de siste 20 årene har S&P 500 steget i 70 prosent av tilfellene i november, med et gjennomsnittlig løft på 4 prosent i oppgangstider og en total gjennomsnittlig månedsendring på 1,5 prosent. November kan imidlertid også være en volatil måned, preget av markante svingninger», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.