<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi har gitt opp fly, men olje er flott

– Vi sitter helt i ro og koser oss, sier Jan Petter Sissener om oljeaksjene i fondet.

  Publisert 17. nov. 2023 kl. 11.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Sissener om et usikkert marked: – Vi har gitt opp fly, men olje er flott
  17.11.2023 Forvalter Jan Petter Sissener er gjest i studio i det vi nærmer oss slutten av et år der Canopus-fondet er i pluss, men bak Hovedindeksen på Oslo Børs. Vi diskuterer hva som driver markedet, fallet i oljeprisen denne uken og hvorfor han styrer unna flyaksjer, samtidig som Europris, Storebrand og en rekke oljekjemper er største poster i fondet. Sissener forklarer hvorfor.

  I morgen kom nyheten om at Konkurransetilsynet igjen sier foreløpig nei til Norwegians oppkjøp av Widerøe. Aksjen var ned 3 prosent rundt børsåpning, og på spørsmål om Jan Petter Sissener sitter med Norwegian-aksjer, svarer han:

  – Nei, vi har gitt opp flyindustrien, tror jeg.

  – For godt?

  – Nei, det vet jeg ikke, men jeg synes konkurransebildet er komplisert å se. Man har ikke historisk sett tjent store penger på flyindustrien, med mindre du har holdt i lavprisselskapene.

  – Koser oss

  Sisseners fond, Canopus, har en nokså stor oljeeksponering, med BP, Shell og TotalEnergies som største poster. Sissener har også uttrykt optimisme til Vår Energi.

  – Du mister ikke troen på den sektoren, selv om vi har hatt en ganske god periode med gode priser etter pandemien?

  – Nei, jeg gjør ikke det, jeg synes markedet er veldig vanskelig, det er veldig uforutsigbart, veldig mange usikkerhetsmomenter – så det å sitte i høykvalitetsselskaper som spruter penger og har en yield på 11-12 prosent, ser jeg ingen problemer med, sier Sissener og legger til:

  – Vi sitter helt i ro og koser oss.