<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Peter Hermanrud avslører sin avkastning

Peter Hermanrud har lagt bak seg to år som privat investor og forteller nå hvordan det har kastet av seg.

Publisert 17. nov. 2023 kl. 14.38
Oppdatert 17. nov. 2023 klokken 14.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 382 ord
Avkastningen min? Den er høy (Peter Hermanrud)

For noen år siden slutten en av Norges mest profilerte sjefstrateger for å begynne å investere på egne vegne. Det har Peter Hermanrud ikke angret på, og avkastningen har så langt vært på imponerende 70 prosent . Han gjester Aksjepodden for å snakke med programleder Carsten Johan Andenæs om hvilke aksjer han har kjøpt og solgt, og hvordan han tenker når han investerer så intenst involvert i et håndknippe aksjer.
Han tror på en nedtur i aksjemarkedet.


– Men for noen sektorer har fallet allerede pågått lenge, og de skal ikke nødvendigvis oppleve den samme nedturen som mange andre aksjer nå, skal vi tro investoren, som blant annet er svært sterk fan av KID.

– Det er et fantastisk selskap. Det er fantastisk veldrevet og med det jeg mener er bransjens beste marginer. Og de har tatt markedsandeler lenge, forklarer Peter Hermanrud om hvorfor han sitter på KID-aksjen. Selv reiser han rundt på kjøpesenteret for å sammenligne popularitet og besøk hos både KID og konkurrentene.

Peter Hermanrud i Aksjepodden Foto: Tarjei Olsen

Han er også investert i bilfrakt, og tror det går mot oppbrudd i Wilhelmsen-systemet, etter at flere familiemedlemmer har anlagt rettssaker mot konsernsjef Thomas Wilhelmsen, som også kontrollerer aksjene i familieselskapet som kontrollerer mye av verdens bilfrakt. Han tror mange investorer kastet kortene i aksjene før det ble en skikkelig avklaring.

– Det er som en skilsmisse. Det er veldig vondt når det står på, men det blir en ordning på det. Man deler pengene og går videre. Det er litt det samme med Thomas Wilhelmsen og kusinene. Det er vondt og vanskelig, men alle skjønner at det er best at de blir kjøpt ut for en haugevis med penger. Da får de penger og han får kontroll over selskapet, sier Hermanrud.

Hvordan han tror Thomas Wilhelmsen vil løse det, hvordan han selv investerer fremover og hans beste og verste investeringer kan du høre mer om i denne episoden.

Aksjepodden finner du der du hører podcast. Nye episoder kommer hver uke og neste fredag er ukens gjest Kristan Falnes. Og for ordens skyld: Carsten Johan Andenæs er tidligere Finansavisen-journalist, men investerer i dag egne midler og er utelukkende innleid som programleder for Aksjepodden. Hans eksponeringer mot aksjemarkedet opplyses i podcasten om de omtales.