<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Hold deg unna «dødens dal»

Forbrukerne strammer til, men Jan Petter Sissener har ståltro på Europris-aksjen.

Publisert 18. nov. 2023 kl. 08.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Mens forbrukerne strammer til beholder Sissener Europris: – Man må holde seg unna «dødens dal» i retail
17.11.2023 Retail er krevende, men hvorfor er det så mange som liker Europris likevel? Forvalter Jan Petter Sissener er en av dem og vi spør hvorfor, dagen etter at Wal-Mart fikk juling etter sin kvartalsrapport og noe dystre guiding.

 

Ettersom rentene begynner å bite hos folk og prisene fortsetter å stige sterkt, er det tvil om hvor bra retailkjedene kommer til å gjøre det nå.

– Det er bare politikerne, og kanskje Norges Bank, som tror at den norske forbrukeren har det bra om dagen. Vi har vel sett at det man kan kalle billigbutikker, og superluksus, det er det som gjør det bra, mener forvalter Jan Petter Sissener.

– De som ikke gjør det bra er de som befinner seg i «dødens dal», à la Hennes & Mauritz, som er for dyrt til å være billig og for lite fasjonabelt til å få de store prisene.

Mens forbrukerne strammer til beholder Sissener likevel troen på Europris. Det er det flere som gjør – siste måned er aksjen opp 12 prosent.

Det er en spennende trigger hos Europris på kort sikt nå, sier forvalteren.

– Det kan gi Europris et ytterligere løft.

Hør hva i videoen over.