<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – mandag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene for mandag 20. november.

Publisert 20. nov. 2023 kl. 06.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
BW OFFSHORE: Avholder mandag investormøter i forbindelse med mulig obligasjon. Foto: BW Offshore

Dette er de viktigste sakene i Finansavisen mandag:

Svak krone skaper store utfordringer for varehandelen. Fredrik Tønnesen, konsernsjef i Elkjøp Nordic, frykter for arbeidsplassene og etterlyser politisk engasjement.

Varehandelen i Norge har i dag nesten 400.000 ansatte. Ifølge Tønnesen vil kombinasjonen av fallende etterspørsel, dyrere husleie og økte priser gå ut over mange arbeidsplasser i næringen. Det kommer til å smelle, sier han.

Arctic Securities måtte hente 125 millioner kroner i en kriseemisjon for et kontorbygg på Helsfyr i Oslo. Emisjonskursen er 73 prosent lavere enn da bygget ble kjøpt for tre år siden.

Midlene skal brukes til å refinansiere obligasjonsgjeld. Aksjonærer i ulike Arctic-prosjekter uttrykker frustrasjon over at meglerhuset finansierer gjelden i obligasjonsmarkedet fremfor banklån, for å få høyere honorarer. Arctic Securities svarer at dette er en grunnløs påstand.

CoreTrek har gjort syv oppkjøp på åtte år. Med investor Kjetil Holta på eiersiden vil IT-selskapet nå mangedoble verdiene.

CoreTrek hjelper kundene med å bli synlige på nett. Målene for de neste årene er å øke verdien av selskapet med tre til fire ganger, og å omsette for 500 millioner kroner. Ifølge daglig leder Kristian Susnic skal dette nås gjennom både organisk vekst og nye oppkjøp.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om matkøer. Forskere både her og der, og talspersoner for angivelig fattige grupper, mener at lengre matkøer er et sykdomstegn for velferdsstaten.

Tre av fire i matkø er født utenfor Norge, og Ukraina-flyktninger utgjør nesten halvparten av matposemottagerne. Bare hver fjerde posemottager har norsk bakgrunn. Da tyder køene på at integreringen tar tid. Ikke at vi er så fattige, skriver Hegnar.

Apple Podcast:

Hør Morgenkaffen med Finansavisen på Apple Podcasts

Spotify:

Hør Morgenkaffen mld Finansavisen på Spotify

Finanskalender:

Resultat pr. 3. kv.:

Golden Energy Offshore Services

Makro:

Kina: LPR-renter, kl. 02.15

Tyskland: PPI oktober, kl. 08.00

ØMU: Produksjon byggsektor september, kl. 11.00

USA: Ledende indikator oktober, kl. 16.00

Annet:

BW Offshore: Investormøter ifm. mulig obligasjon

Elkem: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 09.00

AMSC: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 11.00

BW Epic Kosan: Tilbudsperiode ifm. Web Holding-bud utløper, kl. 16.30

UK: BoE-sjef Bailey tale, kl. 19.45

Ekskl. utbytte:

Atea, BW Offshore, Norske Skog