<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Verdens beste aksjestrateg» peker ut 2024-favoritter

Til neste år venter Morgan Stanleys Mike Wilson at det vil bli et tøffere klima for de store børslokomotivene, men aksjestrategen tror likevel det vil være mulig å plukke vinnere blant de resterende 493 selskapene på S&P 500.

Publisert 20. nov. 2023 kl. 13.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 330 ord
VENTER KORREKSJON: Aksjestrateg Mike Wilson tror det vil komme en liten korreksjon for de syv børskjempene på S&P 500 i løpet av neste år.  Foto: Bloomberg

S&P 500 har steget nesten 19 prosent hittil i år, til tross for at rentene har økt i en voldsom fart. Hovedsakelig kan oppturen tilskrives «De syv store»: Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia og Tesla, som har fått god drahjelp av boomen i kunstig intelligens. 

Ifølge Morgan Stanleys aksjestrateg Mike Wilson har kvalitetsaksjer gjort det eksepsjonelt bra i år, mens aksjer med mindre selskaper har vært fanget i en inntjeningsskrise, skriver CBNC.

– Det du har er en reell splittelse mellom de som har og de som ikke har, sier Wilson. 

– Jeg tror det kommer til å bli vanskeligere i 2024 for disse selskapene å generere den samme bredden i inntjeningen. Kommer markedet til å vokse neste år, vil vi komme til å se bedre deltagelse fra de 493, sier Wilson og henviser til de resterende selskapene på S&P 500

Mike Wilson er ikke hvem som helt, og ble i fjor kåret kåret til verdens beste aksjestrateg.  

Forventer korreksjon

Aksjestrategen mener «De syv store» mest sannsynlig vil få en korreksjon i løpet av året, og estimatene hans for S&P 500 ligger på 4.500 – som er litt lavere enn hva indeksen stengte på fredag. 

Anbefalte aksjer

Programvare: Microsoft 

Teknisk maskinvare: Apple, Keysight 

Finansielle tjenester: Visa, Mastercard 

Forbrukertjenester: McDonald's, Marriott International 

Farmasi og bioteknologi: Eli Lilly, Thermo Fisher Scientific 

Morgan Stanleys aksjevalg fra tradisjonelle defensive sektorer:

Helsevesen og bioteknologi: UnitedHealth, Biogen, Abbvie. 

Forbruksvarer: Walmart, Costco. 

Energi: ConocoPhillips, Marathon Oil, Valero Energy.

Men Wilson mener likevel det vil være god anledning for å kjøpe aksjer, men han tror vinnerne vil ikke være blant de store børslokomotivene, skriver CNBC.

Ifølge Wilson vil risikoen for resesjon være høyere enn normalt neste år, og da mener han at man bør gå for defensive aksjer. Aksjestrategen mener den nåværende situasjonen er historisk støttende for tradisjonelle defensive sektorer som helsevesen, dagligvarer og tjenester, samt sluttfasesykliske som industri og energi. 

Morgan Stanley har gått igjennom papirene sine og sett etter vekstaksjer med en sporadisk volatilitet på 252 dager under markedsmedianen. Banken mener at denne gruppen med selskaper tilbyr en balanse mellom relativ ytelsesstabilitet sammen med attraktive vekstegenskaper.