<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsoppgangen fortsetter – Haaland-favoritt stiger

Akastor stiger etter Erling Braut Haalands inntog før helgen. 

Publisert 20. nov. 2023 kl. 12.08
Oppdatert 20. nov. 2023 klokken 15.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 410 ord
STIGER: Erling Braut Haaland har startet investeringene sine på Oslo Børs.  Foto: NTB

Oslo Børs steg fra start og har fortsatt opp utover dagen. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.303,76, opp 0,58 prosent.

Opptur

Akastor er også et stykke oppe på vinnerlisten mandag formiddag, og stiger nå 5,39 prosent. I helgen ble det kjent at Erling Braut Haaland har sikret seg aksjer i selskapet for 1,3 millioner kroner.

På tirsdag skulle dommen i søksmålet om Førdefjorden legges frem. Nå utsettes avgjørelsen til januar, og Nordic Mining-aksjen faller over 10 prosent. 

Subsea 7 er en av tungvekterne som stiger mest mandag, og er 3,3 prosent. Selskapet har blitt tildelt en «sizeable» kontrakt fra Shell for demontering av undervannsinfrastruktur. Tidligere har oljeserviceselskapet brukt betegnelsen om kontrakter med en verdi på mellom 50 og 150 millioner dollar.

DNB Markets melder at de i dag har oppjustert sitt kursmål på aksjen til 200 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling. Oljeserviceselskapet leverte i forrige uke tredjekvartalstall omtrent som ventet , og analytikerne sa til Finansavisen etter rapporten at de mener det er mye som ligger til rette for at aksjen skal klatre videre.

Også Hafnia klatrer etter at flere meglerhus har jekket opp kursmål, og aksjen stiger nå 2,50 prosent.

Rederiet toppet fredag forventningene i tredje kvartal, og skrudde opp utbyttegraden til rekordnivå. Både ABG, Arctic, DNB Markets og Pareto ser nå større oppside for aksjen.

Yara klatrer marginale 0,13 prosent. Gjødselgiganten meldte mandag morgen at de skal bruke 2,4 milliarder kroner på karbonfangst- og lagring.

I rødt

Blant de mest omsatt aksjene er det få som faller mandag.

Rana Gruber er imidlertid ned 4,98 prosent. Selskapet la i forrige uke frem rekordsterke kvartalstall , og har i løpet av elleve kvartaler nå bikket en milliard kroner i utbytte.

BW Energy faller 1,35 prosent. Selskapet sjokkerte i forrige uke markedet med kjempekutt i guidingen, og analytikere spekulerer nå i «aksjedrap».

– De drar ut bunnpluggen og kutter alle forventninger én gang for alle, sier oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets.

Oljeprisen

Brent-oljen er opp 1 prosent til 81,43 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,3 prosent til 76,90 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 79,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Søndag skal ministrene fra OPEC+ møtes , der de vil gå gjennom det globale oljemarkedet og bestemme prioriteringer for det kommende året, skriver Bloomberg.

Så langt i år har oljeprisen falt 5,5 prosent, og det går spekulasjoner om at alliansen vil planlegge enda flere produksjonskutt for å få fart på oljeprisen igjen. Ifølge Reuters er det flere anonyme kilder i oljekartellet som bekrefter ytterligere kutt.

Equinor stiger 0,83 prosent mens Aker BP klatrer 1,01 prosent.