<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Messis VM-drakter selges på auksjon – kan koste over 100 millioner

Seks drakter som Lionel Messi brukte under Qatar-VM i fjor skal senere i november selges av det velrenommerte auksjonshuset Sotheby's.

Publisert 20. nov. 2023 kl. 17.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Lionel Messis trøyer er svært verdifulle, skal man tro auksjonshuset Sotheby's. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Auksjonshuset tror prisen på draktsamlingen kan stige til over 10 millioner dollar, skriver nyhetsbyrået AP.

Messi brukte draktene i første omgang i seks av kampene han spilte i mesterskapet, der fotballstjernen til slutt ble verdensmester med Argentina. Det gjorde ham nærmest til en fotballgud i hjemlandet, på lik linje med Diego Maradona.

En av draktene stammer fra den dramatiske finalekampen mot Frankrike. Messi gir ofte fra seg drakter etter kamper, og derfor bytter han i pausen.

Auksjonen skal foregå i New York fra 30. november til 14. desember. Prisrekorden for kampbrukt utstyr i idretten ble satt i fjor. Da gikk basketballegenden Michael Jordans drakt fra NBA-finalen i 1998 for 108 millioner kroner.

Rekorden innen fotballen har Maradonas drakt fra VM-kvartfinalen mot England i 1986. Den endte med å bli solgt for 9,3 millioner dollar, tilsvarende 99,6 millioner norske kroner.

Maradona sendte da Argentina videre i mesterskapet ved å score med hånden.

En del av pengene som kommer inn for Messis drakter skal gå til Unicas-prosjektet, som ledes av et sykehus i Barcelona og hjelper barn med spesielle sykdommer.

NTB