<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred oppgang på Wall Street: Tek-aksjer dro opp stemningen

Teknologiindeksen Nasdaq dro opp det positive sentimentet på Wall Street i ukens første handelsdag, med Microsoft i spissen etter toppnotering. 

Publisert 22:02 20. nov. 2023
Oppdatert 22:45 20. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 461 ord
GRØNT: De tre nøkkelindeksene lyser grønt på Wall Street i ukens første handelsdag.  Foto: AP

Det var en behagelig børsdag for investorene på New-York børsen i ukens første handelsdag. Alle de tre ledende indeksene viste bred oppgang. 

Samleindeksen S&P 500 steg 0,7 prosent, Dow Jones hadde en oppgang 0,5 prosent og den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 1,1 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,41 prosent, mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, er ned 2,61 prosent til 13,44.

Prisen på et fat med nordsjøolje opp 1,84 prosent til 82,03 dollar fatet. WTI-oljen er opp til 77,50 dollar fatet.

Toppnotering for Microsoft

Software-giganten Microsoft kunngjorde mandag at Sam Altman, som fredag ble sparket som OpenAI-toppsjef, skal lede et nytt AI-forskningteam hos dem.

Microsoft-aksjen klatret på nyheten og steg med 2 prosent til 377,44 dollar. 

Kursen er nå på historisk høyt nivå, ifølge Reuters.

Teknologigiganten har investert tungt i OpenAI, som har bidratt til at Microsoft tidlig etablerte en ledelse i AI-kappløpet gjennom OpenAI sin språkbaserte ChatGPT-modell.

– Vi er ekstremt spente på å dele nyheten om at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med kolleger, vil bli med i Microsoft for å lede et nytt avansert AI-forskingsteam. Vi ser frem til å handle raskt for å gi dem de ressursene de trenger for å lykkes, skriver Microsoft toppsjef, Satay Nadella, på X og legger til: 

– Vi forplikter oss fortsatt til vårt partnerskap med OpenAI og har tillit til vårt produkt, vår evne til å fortsette å innovere med alt vi kunngjorde på Microsoft Ignite, og til å fortsette å støtte kundene og partnerne våre.

Tek-aksjer

Facebook-eier Meta, Amazon, Netflix, Apple og Alphabet (også kjent som FAANG-aksjene), hadde en god dag på børsen med grønt over hele linjen.

  • Facebook steg 1,47 prosent til 339,97 dollar.
  • Amazon steg 0,65 prosent til 146.13 dollar.
  • Apple steg 0,93 prosent til 191.45 dollar.
  • Netflix steg 1,84 prosent til 474.47 dollar.
  • Alphabet steg 0,72 prosent til 137.92 dollar.

Tirsdag vil IT-storhetene Nvidia og HP presentere sine kvartalstall. Førstnevne steg med 2,25 prosent, mens dataprodusenten falt 1,15 prosent mandag.

Oppgang tredje uken på rad

De toneangivende indeksene har hatt en positiv tilbakegang i november etter en tung periode, og registrerer grønt tredje uken på rad.

Tirsdag kveld offentliggjøres også referatet fra det siste rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.

«Rentebeskjeden tilbake ved månedsskiftet ble tolket duete, og referatet vil gi mer innsikt i beslutningen om å holde renten i ro i en situasjon hvor aktivitetstallene så langt hadde vist seg fremdeles sterke. Men nøkkeltallene i etterkant har vist at Fed nok gjorde klokt i å ta en ny rentepause, og på fredag fikk vi også nye uttalelser fra Barr (Fed), som igjen viste til at Fed nå kunne ha nådd toppen», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

Markedet har begynt å prise inn at Fed setter ned styringsrenten i løpet av våren, ifølge CME FedWatch Tool, skriver Reuters.