<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs i dag

Nordnet spår svak oppgang.

Publisert 21. nov. 2023 kl. 06.58
Oppdatert 21. nov. 2023 klokken 08.21
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 687 ord
Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Ifølge CNBC går det mot flat eller grønn åpning på de største børsene i Europa.

Investorer vil særlig følge med på referatene fra Federal Reserve, som slippes klokken 20 norsk tid tirsdag. Alt som kan gi mer informasjon om videre rentebane i USA vil være interessant. Neste rentemøte for den amerikanske sentralbanken er 13. desember, og det bred enighet om at renten holdes i ro for denne gang.

Nordnet tror Oslo Børs åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,4] prosent.

«Teknologigigantene, med Nvidia og Microsoft spissen, ledet an på Wall Street mandag. Både Nvidia og Microsoft, som har steget henholdsvis 245 og 59 prosent i år, nådde nye rekordhøyder i går. Nvidia vil for øvrig offentliggjøre sine Q3-resultater i dag. Om selskapet klarer å innfri investorenes skyhøye forventninger til resultatene, gjenstår naturligvis som det store spørsmålet», kommenterer analytiker Roger Berntsen.

Asia

Det er for det meste oppgang på Asia-børsene, ledet av techaksjer som stiger som følge av Microsoft-oppgangen mandag.

I Kina stiger også en rekke eiendomsaksjer etter at myndighetene skal ha utarbeidet en liste over 50 eiendomsselskaper som er kvalifisert for finansiering, ifølge Bloomberg. Tiltaket er det nyeste mot krisen i den kinesiske eiendomssektoren. Shanghai Composite frem 0,5 prosent mens Hang Seng i Hongkong er opp 1 prosent.

Kospi i Sør-Korea klatrer 0,9 prosent. I Japan er det flatt på Nikkei, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,2 prosent.

I India stiger Sensex 0,4 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,3 prosent, og Straits Times i Singapore ned 0,3 prosent.

Oljeprisen

Januar-kontrakten for brent-oljen blir tirsdag morgen omsatt for 81,97 dollar fatet, ned 0,4 prosent i dagens handel. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 81,99 dollar da Oslo Børs stengte mandag.

Den amerikanske WTI-oljen faller tilbake 0,4 prosent til 77,54 dollar pr. fat.

Oljeprisen har styrket seg på spekulasjoner om at Opec+ kan komme til å vedta ytterligere produksjonskutt på sitt kommende ministermøte i helgen. En svekket dollar hjelper også på oppgangen, mens bekymringer om svakere etterspørsel ved en svekket verdensøkonomi legger en demper på markedet, ifølge TDN Direkt.

Wall Street

Det var en behagelig børsdag for investorene på New-York børsen i ukens første handelsdag. Alle de tre ledende indeksene viste bred oppgang.

Samleindeksen S&P 500 steg 0,7 prosent, Dow Jones hadde en oppgang 0,5 prosent og den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 1,1 prosent.

Software-giganten Microsoft kunngjorde mandag at Sam Altman, som fredag ble sparket som OpenAI-toppsjef, skal lede et nytt AI-forskningteam hos dem.

Microsoft-aksjen klatret på nyheten og steg 2 prosent til 377,44 dollar. Kursen er nå på historisk høyt nivå, ifølge Reuters.

Teknologigiganten har investert tungt i OpenAI, som har bidratt til at Microsoft tidlig etablerte en ledelse i AI-kappløpet gjennom OpenAI sin språkbaserte ChatGPT-modell.

– Vi er ekstremt spente på å dele nyheten om at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med kolleger, vil bli med i Microsoft for å lede et nytt avansert AI-forskingsteam. Vi ser frem til å handle raskt for å gi dem de ressursene de trenger for å lykkes, skriver Microsoft toppsjef, Satay Nadella, på X og legger til:

Les hele USA-kommentaren her.

Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,78 prosent til 1.306,38.

På tirsdag skulle dommen i søksmålet om Førdefjorden legges frem. Nå utsettes avgjørelsen til januar, og Nordic Mining-aksjen falt 7,5 prosent mandag.

Gruvekonkurrent Rana Gruber endte ned 5,1 prosent. Selskapet la i forrige uke frem rekordsterke kvartalstall , og har i løpet av elleve kvartaler nå bikket en milliard kroner i utbytte.

Akastor steg 7,1 prosent. I helgen ble det kjent at Erling Braut Haaland har sikret seg aksjer i selskapet for 1,3 millioner kroner.

Les hele børskommentaren her.

Finanskalender

Resultat pr. 3. kv.:

Måsøval: Kl. 06.00, Hotel Continental kl. 08.00, webcast

Seacrest Petroleo: Kl. 07.00 webcast

Inin Group: Kl. 08.00, webcast kl. 08.30

Golar LNG: Webcast/tlf kl. 14.00

MPC Container Ships: Kl. 07.00, webcast/tlf kl. 15.00

Golden Ocean Group: Kl. 08.00, webcast/tlf kl. 15.00

American Tanker, AMSC, MatvareExpressen, Ocean Yield, Univid

Makro:

Australia: Referat rentemøte, kl. 01.30

Finland: Arbeidsledighet oktober, kl. 07.00

Sveits: Handelsbalanse oktober, kl. 08.00

ØMU: Nybilregistreringer oktober, kl. 08.00

Canada: KPI oktober, kl. 14.30

Canada: Nyboligpriser oktober, kl. 14.30

USA: Chicago Fed-indeks okober, kl. 14.30

USA: Bruktboligsalg oktober, kl. 16.00

USA: FOMC-referat, kl. 20.00

Annet:

Advanzia Bank: Investormøter ifm. mulig obligasjon

Euronav: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 11.00

USA: API oljelagertall, kl. 22.30

Utenlandske:

Altera Shuttle Tankers

Ekskl. utbytte:

2020 Bulkers