<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner i rødt

Det nærmer seg ankebehandling for EAM Solar, som stiger over 40 prosent på Oslo Børs.

Publisert 21. nov. 2023 kl. 09.03
Oppdatert 21. nov. 2023 klokken 11.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 443 ord
foto: magnus rørvik skjølberg

  -   -   -   -  

Saken oppdateres gjennom børsdagen.

Oslo Børs åpner i rødt tirsdag. Klokken 11.00 står hovedindeksen i 1.295,29 ned 0,9 prosent.

Aksjer i fokus

John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group leverer bedre enn analytikernes forventninger i tredje kvartal.

– Vi leverer nok et solid kvartal og fortsetter å slå markedet med større marginer på drift, sier Fredriksens tørrlastsjef Lars-Christian Svensen til Finansavisen.

Aksjen stiger 5,1 prosent til 89,12 kroner.

Det kraftige fallet i containerskipsmarkedet har svekket resultatene til MPC Container Ships i tredje kvartal, men omsetningen så likevel en økning på nær 15 prosent. Nå hever rederiet guidingen og lover enda mer i utbytte. Aksjen startet i grønt, men har nå snudd ned 0,4 prosent til 14,09 kroner.

Høyere laksepriser og økt salg førte til et sterkere resultat for Måsøval i tredje kvartal. Før skatt gikk resultatet fra 52 millioner kroner tredje kvartal i fjor til 105 millioner kroner i år. Aksjen startet også i grønt, men har siden flatet ut.

Nordic Mining falt 7,5 prosent mandag etter at dommen i Førdefjord-søksmålet utsettes til januar. Tirsdag faller gruveaksjen videre ned 2,1 prosent, etter et fall på over 60 prosent hittil i år.

EAM Solar stiger 42,4 prosent til 23,90 kroner uten selskapsspesifikke nyheter, men det nærmer seg ankebehandling for den langvarige rettsstriden i Italia. 

Så langt i 2023 er oppgangen hele 330 prosent, men siden børsnoteringen i 2013 er aksjefallet på over 70 prosent.

Hynions hydrogenstasjon i Porsgrunn er godkjent og vil åpne snart, børsmelder selskapet. Når den åpner blir den Hynions femte i drift. Aksjen fyker opp hele 29 prosent til 34 øre på relativt svak omsetning. Så langt i år er børsfallet likevel på over 45 prosent.

Ellers blant de mest omsatte aksjene faller DNB 0,8 prosent, mens Frontline svekkes 1,7 prosent.

Oljeprisen

Januar-kontrakten for brent-oljen blir tirsdag morgen omsatt for 81,84 dollar fatet, ned 0,6 prosent i dagens handel. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 81,99 dollar da Oslo Børs stengte mandag.

Den amerikanske WTI-oljen faller tilbake 0,6 prosent til 77,37 dollar pr. fat.

Oljeprisen har styrket seg på spekulasjoner om at Opec+ kan komme til å vedta ytterligere produksjonskutt på sitt kommende ministermøte i helgen. En svekket dollar hjelper også på oppgangen, mens bekymringer om svakere etterspørsel ved en svekket verdensøkonomi legger en demper på markedet, ifølge TDN Direkt.

Seacrest Petroleo nedjusterer produksjonsguidingen for 2023 til 7.400-7.600 fat oljeekvivalenter pr. dag, fra tidligere 8.000-8.200 fat. Oljeselskapet fikk et driftsresultat på 0,5 millioner dollar i tredje kvartal, og opplyser om at de ikke forventer å være i posisjon til å betale utbytte i 2023. Aksjen svekkes 1,8 prosent.

Equinor går tilbake 1,1 prosent, mens Aker BP faller 2,1 prosent.