<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley: – Disse selskapene kan tjene på kunstig intelligens

Morgan Stanley trekker frem flere selskaper som vil kunne dra nytte av trenden innen kunstig intelligens.

Publisert 23. nov. 2023 kl. 13.16
Oppdatert 23. nov. 2023 klokken 13.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
TEKNOLOGIVINNERE: Morgan Stanley trekker frem flere aksjer som vil kunne dra nytte av utviklingen innen kunstig intelligens. På bildet ser du Dell-sjef Michael Dell. Foto: Bloomberg

Morgan Stanley er tydelig på at kunstig intelligens vil spille en stadig større rolle i folks liv fremover. Konseptet, som meglerhuset kaller «Edge AI», innebærer å kjøre algoritmer for kunstig intelligens direkte på enheter som smarttelefoner, bærbare datamaskiner eller andre bærbare enheter.

Trenden fortsetter

«I 2023 har det handlet om generativ AI, skyen, grafikkprosessorer og hyperskalering, og dette vil fortsette å være kjernen i maskinlæringsutviklingen», skriver Morgan Stanley i en rapport, ifølge CNBC.

Analytikerne forventer at Edge AI både vil kunne spare kostnader og redusere ventetid eller forsinkelser. I tiden fremover vil AI-drevne forbrukeropplevelser bli integrert i hverdagslige enheter, noe som kan gi en rekke muligheter for investorer, ifølge Morgan Stanley. Eksempler på dagligdagse anvendelser av Edge AI inkluderer ansiktsgjenkjenning på smarttelefoner og talegjenkjenning i smarte høyttalere.

Seks  AI-favoritter

Meglerhuset trekker frem følgende seks selskaper som er klare til å dra nytte av denne trenden og som sannsynligvis vil prestere bra i 2024 og 2025: Apple, Dell, MediaTek, Qualcomm, STMicroelectronics og Xiaomi.

«Apple har også vært banebrytende innen Edge AI-applikasjoner på telefoner og enheter. Dessuten tror vi at tilliten til Apples datainnsamling, og store brukerbase, gir Apple en ekstra fordel ved å bruke Edge AI-applikasjoner for å utnytte nye data», skriver Morgan Stanley, ifølge CNBC.

Analytikerne beskriver Dell som det selskapet som er best plassert for å kapitalisere både på den sykliske oppgangen innen maskinvare, og den langsiktige veksten av AI-relatert infrastruktur.