<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs endte dagen med oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen opp 1,6 prosent. Autostore falt over fem prosent etter analyse.

Publisert 16:29 23. nov. 2023
Oppdatert 16:34 23. nov. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 528 ord
OPP: Oslo Børs steg over én prosent torsdag. Foto: Dreamstime

Oslo Børs endte dagen med oppgang torsdag, der hovedindeksen endte på 1.306,34 poeng, opp 1,6 prosent. 

Arctic Securities har startet dekning av AutoStore med hold og kursmål på 18 kroner. DNB Markets gjentar på sin side salg og kursmål på 12 kroner. DNB Markets-analytiker Emilie Krutnes Engen tror kuttet i inntektsforventningene for 2023 og implikasjonene for veksten i 2024 sannsynligvis ble oversett av markedet. Aksjen endte ned 5,8 prosent til 16,03 kroner.

Torsdag ettermiddag meldte Mintra Holding at Tjaldur Holdco II, et selskap kontrollert av fond forvaltet av investeringsselskapet P/F Tjaldur, har kjøpt litt over 7,6 millioner aksjer i selskapet for 3,50 kroner stykket, og har dermed en eierandel på 37,51 prosent. Få minutter senere meldte Mintra at Ferd og Tjaldur Holdco II legger inn et bud på alle utestående aksjer i selskapet som ikke allerede eies av investorene. Budprisen på 3,50 kroner pr. aksje, antyder en markedsverdi for selskapet på 784 millioner kroner. Aksjen endte opp 4,9 prosent til 3,45 kroner.

Et datterselskap av ingeniørrådgivningsselskapet Norconsult er tildelt en kontrakt for utvidelsen av Genève lufthavn i Sveits. Prosjektet forventer å generere en inntekt på mellom 120 og 150 millioner for Norconsult. Aksjen endte dagen opp 0,6 prosent til 19,01 kroner.

Hunter Group  la torsdag frem sitt resultat for tredje kvartal, og kom med en oppdatering rundt sitt samarbeid med DNV og deres planer om karbonfangst, transport og lagring. Aksjen endte dagen opp 15,4 prosent til 1,82 kroner.

Kongsberg Automotive er tildelt en kontrakt med verdi på 374 millioner kroner. Kontrakten starter i 2025 og varer i syv år. Senere på dagen ble det kjent at innkjøpsdirektør Dzeki Mackinovski kvitter seg med majoriteten av aksjene i selskapet, der han selger litt over 309.000 aksjer i selskapet til en snittkurs på 2,14 kroner stykket, tilsvarende 661.000 kroner. Aksjen endte opp 1,8 prosent til 2,11 kroner.

Fearnley-analytiker Eva Viken Christensen kutter kursmålet på doblingskandidat Agilyx til 40 kroner, men gjentar kjøp. Alle de tre analytikerne som dekker aksjen sitter med kjøpsanbefalinger. Aksjen endte opp 1,4 prosent til 22,00 kroner.

Observe Medical dundret ned 30,8 prosent til 0,30 kroner etter emisjonsnyhetene de siste dagene. Selskapet meldte for et par dager siden at de vil hente 55 millioner kroner gjennom en emisjon. Emisjonskursen er satt til 0,26 kroner pr. aksje, og aksjen har mer enn halvert seg på to dager.

Oljeprisen

Et fat nordsjøolje (brent spot) ble ved stengetid på Oslo Børs omsatt for om lag 80,34 dollar, en nedgang på 1,5 prosent i løpet av dagen, etter at den hentet seg kraftig inn på onsdag kveld. Januarkontrakten omsettes for 80,21 dollar, ned 2,1 prosent.

Equinor endte opp 2,5 prosent til 351,95 kroner, Aker BP endte opp 3,2 prosent til 306,50 kroner og Vår Energi endte opp 2,9 prosent til 34,88 kroner.

Januarkontrakten på den amerikanske lettoljen WTI blir på sin side omsatt for 75,43 dollar, ned 2,1 prosent. 

– Vi går inn i en korreksjonsperiode, sa Ole-Rikard Hammer, oljeanalytiker i Arctic Securities, i dagens sending av Børsmorgen hos Finansavisen.

Fallet i oljeprisene kommer i kjølvannet av gårsdagens melding om at oljekartellet OPEC utsetter møtet der de skal diskutere videre kutt. Rystad Energy kan ikke utelukke en låst situasjon og deres analyser peker på at oljeprisene uten ytterligere kutt vil forbli nær 80 dollar pr. fat neste år.