<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fjerde uke med oppgang

Det var lave volum og små utslag på en feriepreget Wall Street fredag. Indeksene steg for fjerde uke på rad.

  Publisert 24. nov. 2023 kl. 19.00
  Oppdatert 24. nov. 2023 klokken 19.07
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 299 ord
  FERIE: Wall Street er preget av lave volum fredag. Bebeto Matthews

  Wall Street er i feriemodus under Thanksgiving-langhelgen. Torsdag var børsene stengt, mens fredag er handelen kun åpen halve dagen.

  Ved stengetid er Dow Jones opp 0,32 prosent til 35.385,31. S&P 500 er opp 0,02 prosent til 4.557,74, mens Nasdaq står i 14.248,01 ned 0,13 prosent. Alle indeksene er preget av lave volum.

  For uka er de tre indeksene alle opp drøyt ett prosent. Indeksene har med det vært gjennom sin fjerde uke på rad med oppgang.

  – Børsrallyet siden slutten av oktober har vært spektakulært. På en måned er all nedgangen fra august til oktober hentet inn. Går det for mye og for raskt? Muligens, sier David Morrison, markedsanalytiker ved Trade Nation til Marketwatch.

  «Både Fed-signaler og de siste inflasjonstallene fra USA har fjernet det meste av tvilen: Styringsrenten har nådd toppen. Det kan bety at vi går inn i en mer stabil periode for renter. Samtidig virker det geopolitiske bildet mer stabilt», skriver Nordea Markets i en rapport.

  Den amerikanske tiåringen er på 4,48 prosent, en svak oppgang for dagen. Volatilitetsindeksen VIX er ned 1,8 prosent.

  Oljeprisene har svingt mye etter forvirring rundt det kommende OPEC-møtet. Bloomberg melder fredag at medlemslandene er nære en løsning, hvor store deler av det eksisterende produksjonskuttet opprettholdes.

  Prisen for et fat nordsjøolje er ned 0,3 prosent på 81,16 dollar, mens amerikansk råolje faller 1,4 prosent til 76,04 dollar.

  Aksjer

  Det er Black Friday, og amerikanere flokker til butikkene for å handle rabatterte varer. Butikkjedene Target og Walmart steg henholdsvis 0,5 og 0,6 prosent. Amazon på sin side endte flatt.

  Nvidia må trolig utsette lanseringen av et av sine AI-produkter i Kina. Aksjen falt 1,8 prosent.

  Bankkonsernet Barclays steg 1 prosent etter at planer for å si opp 2.000 ansatte ble kjent.

  Tekselskapene Apple, Meta og Alphabet falt alle mellom 0,5 og 1,5 prosent. Netflix på sin side steg 0,3 prosent, mens Tesla steg 0,6 prosent.