<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Blir virkelig, virkelig rotete

Wells Fargo har offisielt kommet med sin spådom for aksjemarkedet i 2024.

  Publisert 28. nov. 2023 kl. 15.38
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 295 ord
  chris harvey wells fargo-analytiker Bloomberg

  Chris Harvey, sjefstrateg i Wells Fargo, ser en volatil vei mot målet sitt for S&P 500 for 2024. Han tror den ledende indeksen vil ende på 4.625 poeng når neste år går mot enden – bare 1,7 prosent over dagens kurs. 

  – Det er virkelig vanskelig å bli entusiastisk. Hvis vi får bedre økonomisk vekst, vil ikke Fed gjøre noe. Hvis vi får dårligere vekst, vil tallene gå ned og så vil Fed til slutt kutte. Den andre halvdelen blir bedre, men første halvdel blir virkelig, virkelig rotete, sier han i videointervju med CNBCs «Fast Money».

  Harveys mål når nyttårsrakettene skytes opp i 2024 ligger bare 75 poeng – 1,7 prosent – over mandagens sluttkurs for S&P 500.

  Må være påskrudd

  I sitt notat oppfordrer Harvey investorene til å forberede seg på et marked som må trades, snarere enn at man kan kjøpe og holde. 

  Hans strategi tidlig på året er enkel: Start med lav risiko.

  – VIX-indeksen ligger rundt 13. Det er helt enkelt ikke et godt utgangspunkt for 2024, sier Harvey.

  Han advarer om at høyere kapitalkostnad er et ytterligere problem for markedet, fordi det hindrer multiplene i å øke. Likevel ser han fortsatt muligheter for investorer.

  – Det vi vil gjøre er å gå til stedene som er oversolgt. Vi oppgraderte nettopp forsyningsaksjer i dag, sammen med helseaksjer. Dette er områder som har gode verdsettelser og stødige fundamentale forhold.

  Harvey ser også på statsobligasjoner som et alternativ.

  – Jeg hater å si det som sjef for aksjestrategi, men du kan plassere penger i obligasjoner og få en ganske god avkastning uten å ta på deg mye risiko, sa Harvey.

  Hans mål for S&P 500 for inneværende år er 4.420 poeng – noe som impliserer en nedgang på tre prosent fra mandagens avslutning.