<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeserviceaksje straffes

Tirsdag falt Dolphin Drilling nesten 12 prosent etter selskapets kvartalspresentasjon. Onsdag faller aksjen ytterligere 4 prosent.

  Publisert 29. nov. 2023 kl. 12.04
  Oppdatert 29. nov. 2023 klokken 15.39
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 322 ord
  ONSDAG: Oljeprisen stiger over 1 prosent. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Ved lunsjtider står hovedindeksen på Oslo Børs i 1.300,36 poeng, uforandret fra tirsdag. Et fat nordsjøolje omsettes for 82,61 dollar, opp 1,1 prosent. Ministermøtet i Opec+, som opprinnelig skulle gått av stabelen i helgen, avholdes torsdag. Noen kilder sier til Reuters at det kun kan være aktuelt med en forlengelse av eksisterende kutt, og ikke større produksjonskutt.

  Analytiker Giacomo Romeo i Jefferies nedjusterer kursmåletEquinor fra 330 til 270 kroner pr. aksje. Samtidig nedgraderer han anbefalingen for aksjen fra hold til selg. Equinor faller 1,2 prosent til 345,10 kroner, mens Aker BP klatrer 0,2 prosent til 307,50 kroner.

  Tirsdag la Dolphin Drilling frem sine kvartalstall, noe som endte med et kursfall på nesten 12 prosent. I tredje kvartal fikk oljeserviceselskapet et resultat før skatt på 0,8 millioner dollar, opp fra 0,3 millioner i andre kvartal. Onsdag faller aksjen ytterligere 3,8 prosent til 8,56 kroner.

  I tredje kvartal omsatte Panoro Energy for 107,3 millioner dollar og fikk et driftsresultat på 46,7 millioner dollar. I løpet av tredje kvartal solgte selskapet rundt 1,2 millioner fat olje til en gjennomsnittlig realisert pris på 87,65 dollar pr. fat. Aksjen stiger 1,0 prosent til 27,66 kroner.

  Onsdag meldte Hydro at selskapet trapper opp satsingen innen forretningsområdet Extrusions. I 2030 skal EBITDA herfra være på 10-12 milliarder kroner. Samtidig oppdateres investeringsmålet for 2024 og på mellomlang sikt til 15 milliarder i året.

  – Basert på vår ledende posisjon, satser vi nå enda sterkere, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro. Aksjen faller 1,5 prosent til 63,30 kroner.

  Northern Drilling har toppet vinnerlisten hver dag denne uken, og onsdag er ikke noe unntak når aksjen stiger 21,6 prosent til 5,68 kroner. Bakgrunnen for oppgangen er riggselskapets pågående voldgiftssak mot Hanwha Ocean

  Jinhui Shipping melder at fraktinntektene i tredje kvartal ble halvert fra fjorårets 39,6 millioner dollar til 20 millioner dollar, samtidig som resultatet snudde fra et mindre overskudd til et tap på 8,1 millioner dollar. Aksjen stiger 4,1 prosent til 6,35 kroner.