<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger etter gevinst på 1.100 prosent

Mark Cuban er kjent for å selge på topp. Nå har han solgt sin mest verdifulle investering noensinne.

  Publisert 30. nov. 2023 kl. 10.55
  Oppdatert 30. nov. 2023 klokken 10.55
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 339 ord
  SELGER: Mark Cuban er alltid til stede på kampene til Dallas Mavericks, men fremover skal han ikke være lagets største eier. Foto: Bloomberg

  Den kjente investoren Mark Cuban skal ha solgt sin eierandel i basketballaget Dallas Mavericks – en investering som er regnet som hans mest verdifulle noensinne, skriver Bloomberg.

  Og sett i prosent er verdistigningen enorm. Cuban skal ha kjøpt laget for 285 millioner dollar i 2000, en periode da laget slet, og solgt for 3,5 milliarder dollar nå. Det gir en avkastning på hele 1.100 prosent.

  Ifølge nyhetsbyrået AP er det familieselskapet Las Vegas Sands, som driver kasinoer, som har kjøpt eierandelen på 57 prosent fra Cuban. Cuban vil beholde kontrollen over «basketballvirksomheten», opplyses det.

  Nytt formueshopp

  Cubans eierskap ga nasjonal medieoppmerksomhet til Dallas Mavericks, og investoren satt i gang flere tiltak for å styrke laget. Cuban er nær alltid på plass på Mavericks-kampene, og hans frittalende engasjement har til og med ført til flere bøter, skriver AP.

  Under investorens eierskap har laget vunnet tre divisjonstitler, to mesterskap og det gjeveste av alt – én NBA-seier i 2011.

  Cuban er ifølge Bloombergs milliardæroversikt verdens 389. rikeste person, med en estimert formue på 6,4 milliarder dollar – vel 68 milliarder kroner. Bloomberg estimerer at Mavericks-salget vil øke formuen hans med snaue 700 millioner dollar til.

  65-åringen er også godt kjent for sin rolle i realityprogrammet «Shark Tank» gjennom 15 sesonger. Cuban kunngjorde nylig at den 16. sesongen blir hans siste.

  Solgte rett før krakk

  Cuban er kjent for å alltid klare å selge på topp. Han grunnla radiostrømmesiden Broadcast.com, som han solgte til Yahoo! for 4,8 milliarder i 1999 – året før dot com-boblen sprakk og Yahoo-aksjen mistet nær all sin verdi.

  I 2004 solgte han sin eierandel i et kanadisk internettfirma like før kunngjøringen om en utvannende privat investering. Det amerikanske finantilsynet mente Cuban hadde innsideinformasjon, og at han unngikk tap på 750.000 dollar ved å selge før kunnfjøringen. Cuban ble kjent ikke skyldig under rettssaken.

  Om Cuban har klart å selge på topp nok en gang er foreløpig uvisst. Verdien på toppidrettslag har skutt til værs på lukrative medieavtaler og rike investorer som kniver om lagene.