<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente tre ganger så mye som nummer to

Her er oversikten over inntekter og formuer til Norges toppidrettsutøvere.

  Publisert 6. des. 2023 kl. 11.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 186 ord
  TOPPER: Casper Ruud topper inntektslisten i 2022, mens Martin Ødegaard er på formuestoppen. Foto: AFP

  Pengene regner over idrettsstjernene i Norge og i 2022 var det tett i toppen.

  Casper Ruud troner på toppen av inntektslistene med inntekt på 31,5 millioner kroner. Han knuser dermed konkurransen fra Jakob Ingebrigtsen på andreplass med 11,3 millioner og Karsten Warholm med 10,3 millioner. 

  Flere av idrettsstjernene, deriblant Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Mats Zuccarello, står oppført med 0 kroner i inntekt eller en altfor lav inntekt gitt deres sportslige prestasjoner. Det gjøres ofte for å slippe å betale mer i skatt, og at de dermed lar inntektene stå i selskapene sine.

  På formuestoppen troner Ødegaard med formue på 120,7 millioner kroner, etterfulgt av Magnus Carlsen med en formue på 102,4 millioner. På tredjeplass finner vi Therese Johaug med formue på 62 millioner. 

  Erling Braut Haaland stod i fjor oppført med formue på 92 millioner kroner, men den har i år falt til 3,7 millioner. Hvorfor er ikke kjent. I sommer ble det kjent at Alfie Haaland flyttet til Sveits, men det er for sent for å ha noen effekt på fjorårets skattelister. 

  Her er oversikten over noen av Norges best betalte idrettsstjerner og dem med størst formue: