<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tirsdagens børsrakett er blant onsdagens tapere

Tirsdag steg Green Minerals-aksjen over 120 prosent. Onsdag faller aksjen nesten 6 prosent på en rolig børs.

  Publisert 6. des. 2023 kl. 12.06
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 300 ord
  ONSDAG FORMIDDAG: Oslo Børs stiger 0,2 prosent mens oljeprisen faller 0,7 prosent. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.294,04 poeng, opp 0,2 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for 76,70 dollar, ned 0,7 prosent. Ifølge TDN Direkt bidrar økt amerikansk oljeeksport og tvil om hvorvidt Opec+ vil være i stand til å gjennomføre sine planlagte produksjonskutt til tilbudsbekymringer. Equinor faller 0,3 prosent til 331,05 kroner, mens Aker BP faller 0,4 prosent til 298,70 kroner.

  Tirsdag sikret regjeringen flertall for gruvedrift på den norske havbunnen, noe som sendte Green Minerals-aksjen opp 122 prosent. Flere av mineralene det er snakk om, er viktige for i konstruksjon av batterier. Onsdag faller aksjen 5,7 prosent til 8,26 kroner etter en positiv start på børsdagen.

  Tirsdag kveld meldte Nordic Halibut at selskapet hentet 200 millioner kroner i en emisjon hvor emisjonskursen var satt til 20,70 kroner. Pengene skal brukes til å øke egenkapitalandelen på driftsinvesteringer for Tingvoll-fasiliteten, økt arbeidskapitalbehov og generelle selskapsformål. Onsdag faller aksjen 0,9 prosent til 22,20 kroner.

  Analytiker Arthur Sitbon i Morgan Stanley kutter kursmålet på Nel fra 22 til 9 kroner, og nedgraderer samtidig anbefalingen fra kjøp til hold. Aksjen faller 7,9 prosent til 7,56 kroner.

  Himalaya Shipping har lagt frem tall for november, som viste en TCE-inntjening i perioden på 33.200 dollar pr. dag. Aksjen faller 1,0 prosent til 61,80 kroner.

  Norwegian fraktet 1,3 millioner passasjerer i november, noe som er en nedgang på to prosent fra samme periode i fjor. Norwegian-sjef Geir Karlsen er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Samtidig melder Norse Atlantic om en passasjerøkning på 64 prosent i november. Norwegian-aksjen stiger 2,3 prosent til 10,52 kroner mens Norse-aksjen klatrer 2,7 prosent til 11,50 kroner.

  Eqva har signert en intensjonsavtale om fusjon med LOS Group. Det forventes at avtalen gjennomføres i første kvartal 2024. Eqva-aksjen stiger 4,9 prosent til 3,43 kroner.