<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppgangen på New York-børsen er blåst bort

Etter tre timers handel er optimismen borte på Wall Street.

  Publisert 6. des. 2023 kl. 15.33
  Oppdatert 6. des. 2023 klokken 18.37
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 343 ord
  ONSDAG: New York-børsen åpnet i pluss. Foto: Bloomberg

  Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,5 prosent og står i 14.305,71 poeng mens Dow Jones stiger 0,4 prosent til 36.280,76 poeng. S&P 500 stiger 0,5 prosent til 4.588,36 poeng.

  Oppdatert klokken 18.28: S&P 500-indeksen faller 0,1 prosent mens Nasdaq og Dow Jones er uforandret fra tirsdag.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten faller til 4,14 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,1 prosent til 12,71.

  Apple

  «Apple var også i fokus i går, men denne gangen i en positiv sammenheng. Selskapet steg med 2,1 prosent i verdi og passerte samtidig 3.000 milliarder dollar i markedsverdi, noe som gjør det til det eneste selskapet på kloden med en slik verdi. Apple har for øvrig hatt utfordringer med salget de siste to årene, men solide marginer har likevel bidratt til en økning i verdien på selskapet i denne perioden», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet. Aksjen stiger 0,6 prosent i åpningsminuttene.

  McDonald's

  I forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag melder McDonald's at de ønsker å åpne mer enn 8.800 lokasjoner og legge til 100 millioner medlemmer til sitt lojalitetsprogram innen 2027. Aksjen faller 0,1 prosent.

  Makro

  Det ble skapt 103.000 nye arbeidsplasser i privat sektor i USA i november, viser nye tall fra ADP onsdag. Ifølge Trading Economics var det ventet en sysselsettingsvekst på 130.000. Ifølge ADP var det moderat vekst i ansettelsene og nok en nedgang i lønnsveksten. Det var svakhet innen både varer og tjenester, samt fall innen både produksjonsindustri og fritid og gjestfrihet – som hoteller, restauranter og barer.

  Tirsdag kom nye tall som viser at arbeidsmarkedet i USA ser ut til å kjøles ned ytterligere. Gårsdagens JOLTS-tall viser at antall ubesatte stillinger har gått ned fra 9,5 millioner til 8,7 millioner, noe som var litt mer enn ventet.

  «Selv om antallet fortsatt er relativt høyt historisk sett, noe vanligvis hører til et stramt arbeidsmarked, indikerer den tydelige nedadgående trenden en videre nedkjøling nå. Det har vært med på å bygge videre på markedsforventninger om at første rentekutt fra Fed kommer tidligere enn Powell har gitt uttrykk for», skriver DNB Markets i en rapport.