<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally på tirsdag – krakk på onsdag

Tirsdag steg Green Minerals-aksjen 122 prosent mens den stupte 27 prosent i onsdagens handel.

  Publisert 6. des. 2023 kl. 16.30
  Oppdatert 6. des. 2023 klokken 16.33
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 311 ord
  VOLATILT: Aksjonærene i Green Minerals har sett aksjen svinge voldsomt de siste dagene. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,1 prosent før den sluttet på 1.291,25 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 75,60 dollar, ned 2,1 prosent. Ifølge TDN Direkt bidrar økt amerikansk oljeeksport og tvil om hvorvidt Opec+ vil være i stand til å gjennomføre sine planlagte produksjonskutt til tilbudsbekymringer. Equinor falt 1,0 prosent til 328,70 kroner, mens Aker BP gikk ned 2,1 prosent til 293,60 kroner.

  Tirsdag sikret regjeringen flertall for gruvedrift på den norske havbunnen, noe som sendte Green Minerals-aksjen opp 122 prosent. Flere av mineralene det er snakk om, er viktige for i konstruksjon av batterier. Onsdag falt aksjen 27,4 prosent til 6,36 kroner etter en positiv start på børsdagen.

  Norwegian fraktet 1,3 millioner passasjerer i november, noe som er en nedgang på to prosent fra samme periode i fjor. Norwegian-sjef Geir Karlsen er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Samtidig meldte Norse Atlantic om en passasjerøkning på 64 prosent i november. Norwegian-aksjen gikk opp 4,0 prosent til 10,70 kroner mens Norse-aksjen klatret 2,7 prosent til 11,50 kroner.

  Tirsdag kveld meldte Nordic Halibut at selskapet hentet 200 millioner kroner i en emisjon hvor emisjonskursen ble satt til 20,70 kroner. Pengene skal blant annet brukes til å øke egenkapitalandelen på driftsinvesteringer for Tingvoll-fasiliteten, arbeidskapitalbehov og generelle selskapsformål. Onsdag falt aksjen 4,5 prosent til 21,40 kroner.

  Analytiker Arthur Sitbon i Morgan Stanley kutter kursmålet på Nel fra 22 til 9 kroner, og nedgraderer samtidig anbefalingen fra kjøp til hold. Aksjen falt 2,8 prosent til 7,98 kroner.

  Onsdag la Himalaya Shipping frem tall for november, som viste en TCE-inntjening i perioden på 33.200 dollar pr. dag. Aksjen gikk opp 3,5 prosent til 64,60 kroner.

  Eqva har signert en intensjonsavtale om fusjon med LOS Group. Det forventes at avtalen gjennomføres i første kvartal 2024. Eqva-aksjen klatret 4,6 prosent til 3,42 kroner.