<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredly solgte alt og gjorde kule – nå laster han opp på nytt

Arne Fredly har fått ny kjærlighet til gammel flamme og John Fredriksen laster videre opp i sin fornybarfavoritt. 

Publisert 7. des. 2023
Oppdatert 7. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
LASTER OPP: Arne Fredly og John Fredriksen laster opp i hver sin favoritt.  Foto: Finansavisen

   

Arne Fredly har funnet tilbake til sin store shippingkjærlighet Hunter Group. 

For nøyaktig en uke siden ble det klart at selskapet har inngått en treårig avtale for et tankskip med scrubber, og Fredly bidro med å dekke en rettet emisjon på 21,5 millioner kroner. Han ble da tildelt 4,3 millioner aksjer tilsvarende 10 prosent av selskapet. 

Nå fortsetter han oppkjøpet og har ifølge Holdings kjøpt ytterligere 980.000 aksjer til kurs 2 kroner. Gårsdagens sluttkurs var på 1,80 kroner. 1. desember kjøpte han også 1,9 millioner aksjer, også disse til kurs 2 kroner pr. aksje.

De store utslagene i aksjen startet allerede 9. november da selskapet varslet at de har nok penger på bok til å fortsette driften i rundt tre og et halvt år. Aksjen doblet seg på én dag. Siden den gang har aksjen holdt seg like over kontantbeholdningen som tilsvarer 1,50 kroner pr. aksje – før Fredly nå i den ferske emisjonen bidro til å drive kursen oppover. Gårsdagens sluttkurs var på 1,84 kroner. 

Finansavisen har forsøkt å komme i kontakt med Fredly for å få en kommentar på Hunter-inntoget, uten hell. 

Ellers laster også John Fredriksen opp i sin fornybarfavoritt Edda Wind. Gjennom sitt investeringsselskap Geveran Trading kjøper han ytterligere 330.000 aksjer. Kursen stengte i går på 23,50 kroner hvilket gir en totalsum for aksjene på rundt 7,8 millioner kroner. 

Se flere endringer i beholdningen til utvalgte investorer i oversikten under. 

Aksjonærlistene viser i hovedsak endringer tre dager etter handelen er gjennomført, såkalt T+2 dager. Endringene kan stamme fra kjøp og salg, men også andre transaksjoner som utlån til shorting.