<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alphabet stiger markant på New York-børsen

Torsdagens handel på New York-børsen starter i pluss. Alphabet står frem som en av vinnerne.

  Publisert 7. des. 2023 kl. 15.33
  Oppdatert 7. des. 2023 klokken 15.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 197 ord
  TORSDAG: Fryktindeksen stiger én prosent. Foto: Bloomberg

  Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,8 prosent og står i 14.264,66 poeng mens Dow Jones stiger 0,2 prosent til 36.123,36 poeng. S&P 500 stiger 0,5 prosent til 4.573,79 poeng.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,15 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,0 prosent til 13,10.

  Onsdag meldte Google at selskapet har lansert et nytt verktøy for såkalt kunstig intelligens i et forsøk på å ta innersvingen på ChatGPT. Verktøyet har fått navnet Gemini. Alphabet-aksjen stiger 4,9 prosent i åpningsminuttene på New York-børsen.

  Det danske pensjonsfondet PensionDanmark vil selge seg ut av Tesla på grunn av elbilprodusentens holdninger til fagforeninger, skriver Reuters. Hvor stor investering fondet har gjort i Tesla har ikke blitt oppgitt.

  Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, såkalt jobless claims, var 220.000 personer i forrige uke, viser tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet. Ifølge Trading Economics var det var ventet 222.000 førstegangssøkende.

  «Markedet lader fortsatt opp til ukens store internasjonale makrobegivenhet, nemlig morgendagens payrolls for november. Det mest utslagsgivende så langt denne uken var tirsdagens JOLTS-tall for oktober, som viste et raskere fall i beholdningen av ledige stillinger enn hva markedet hadde sett for seg», skriver Handelsbanken i en oppdatering.