<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i grønt – rally i energiaksje etter storsalg

Horisont Energi skjøt opp nær 20 prosent etter salg av Polaris-andel. 

  Publisert 11. des. 2023 kl. 16.27
  Oppdatert 11. des. 2023 klokken 16.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 356 ord
  RALLY: Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, gründer og adm. direktør i Horisont Energi. Foto: Horisont Energi

          UNIV  

  Oslo Børs åpnet i rødt mandag, men snudde raskt i grønt. Hovedindeksen endte i 1.299,18, opp 0,37 prosent.

  Oljeprisen

  Brent-oljen sto mandag da børsen stengte ned 0,1 prosent til 75,78 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 0,1 prosent til 71,14 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,88 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

  – Prisoppgangen er fortsatt noe begrenset inn i den nye uken på bekymringer om Kinas etterspørsel. Om dette markerer det sanne gulvet for oljeprisen gjenstår å se, sier markedsstrateg Yeap Jun Rong i IG Asia, ifølge TDN Direkt.

  Equinor falt 0,4 prosent, mens Aker BP endte ned 0,2 prosent.

  Kraftig oppgang

  Schibsted meldte mandag morgen at det splittes i to . Nyhetsmediene vil nå bli skilt ut i et eget selskap, og prislappen er på 6,2 milliarder kroner. Det er hele 2 milliarder over analytikernes prising.

  – For aksjen er det positivt, ja. Det vært snakket om at det kan skje noe strukturelt, noe som kan se positivt ut og prisen ser bra ut på våre tall, sier Pareto-analytiker Olav Rødevand til Finansavisen.

  Aksjen endte opp 14,8 prosent til 314,90 kroner. 

  Nyheten som sendte Horisont Energi til værs: Ny polsk CO2-partner i Barentshavet
  11.12.2023 Nyheten om at polske PGNiG kjøper seg inn i CO2-lagringslisensen Polaris i Barentshavet sender aksjen til Horisont Energi til værs. Vi ser nærmere på nyheten i Økonominyhetene.

  Aksjekursen til Horisont Energi bykset opp da det ble kjent at selskapet hadde solgt halve CO2-letelisensen i Polaris. Aksjen steg 19,3 prosent. 

  Øverst på vinnerlisten endte Northern Drilling  – opp 77,8 prosent. Aksjen femdoblet seg i slutten av november, etter at Awilco Drilling fikk medhold i den andre av to voldgiftssaker. Riggselskapet har selv en pågående voldgiftssak mot Hanwha Ocean. I forrige uke falt imidlertid Northern Drilling-aksjen kraftig tilbake, og det siste året er den ned rundt 90 prosent.

  I rødt

  Det har ikke manglet på skandaler for selskapet som har hett Element, DLTX og nå Univid. I november ble det klart at Oslo Børs vil ta selskapet av børs. Univid klagde på vedtaket, men Oslo Børs har nå opprettholdt strykningsvedtaket og klagen oversendes til Børsklagenemnden. Aksjen endte ned 15,5 prosent. 

  Borregaard  falt 7,2 prosent etter en melding lørdag om driftsproblemer og lavere etterspørsel av biovanillin.

  Også Hunter Group endte høyt på taperlisten med et fall på 5,6 prosent. Etter at børsen stengte fredag ble det kjent at Arne Fredlys Apollo Asset Limited har solgt 1,75 millioner aksjer, tilsvarende 4,1 prosent av selskapet.