<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i rødt – Røkke-selskap stupte

Oljeprisen dro med seg Oslo Børs ned. Røkke-selskap stupte etter flere dager med oppgang.

  Publisert 12. des. 2023 kl. 16.30
  Oppdatert 12. des. 2023 klokken 16.49
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 398 ord
  NEDGANG: Oslo Børs falt sammen med oljeprisen tirsdag. Foto: NTB

  Saken oppdateres.

                          UNIV   

  Oslo Børs falt sammen med oljeprisen tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,6 prosent til 1291,39.

  Kjerneinflasjonen i USA holdt seg som ventet på 4,0 prosent, mens totalinflasjonen steg overraskende. Rentene tikket oppover og oljeprisen falt kraftig etter nyheten.

  Bekymring i oljemarkedet

  Januar-kontrakten for nordsjøoljen har også snudd fra grønt til rødt tirsdag. Ved børsslutt er nordsjøoljen ned 2,8 prosent til 73,88 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,78 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

  Equinor falt 0,8 prosent til 330,70 kroner, mens Aker BP endte ned 1,9 prosent til 293,60 kroner. Vår Energi falt 0,9 prosent til 31,35 kroner.

  Den amerikanske WTI-oljen faller 3 prosent til 69,20 dollar fatet.

  Komplett-rally og Røkke-stup

  Norsk Hydro ble styrket med 1,7 prosent til 63,38 kroner. Aksjen var på det meste i dag omsatt for 64,82 kroner, etter at JP Morgan meldte at de har oppgradert aksjen til overvekt, fra tidligere undervekt.

  Også Komplett fikk vind i seilene. Selv om det er vanskelige tider for retail skremmer ikke det DNB Markets-analytiker Ole Martin Westgaard. Han er tirsdag ute med en fersk analyse der han mener at aksjen er ved et vendepunkt. Han oppgraderer samtidig aksjen fra hold til kjøp, og jekker kursmålet kraftig opp fra 7,4 til 12 kroner. Aksjen bykset til 17,9 prosent til 10,32 kroner pr. aksje.

  Aker Horizons ble handlet på rundt 5,30 på på det meste tirsdag, opp rundt 30 prosent de siste 10 dagene. Så ble det solgt og aksjen føyk ned 16,1 prosent på høy omsetning uten selskapsspesifikke nyheter. Aksjen endte ned 17,3 prosent til 4,24 kroner.

  To krakk

  Halvveis ut i november meldte SPAC-selskapet Clean Earth Acquisition sin interesse for å kjøpe og slå seg sammen med Alternus Energy . Alternus Energy har i dag børsmeldt at betingelsene for gjennomføringen av fusjonen med Clean Earth Acquisition ennå ikke er oppfylt. Aksjen stupte 30 prosent.

  SeeYou skulle redde Univid fra å bli strøket av børs. Nå avbryter selskapet avtalen. Univid meldte i en børsmelding tirsdag at selskapet har mottatt et varsel om oppsigelse av avtalen med SeeYou. Aksjen falt hele 30,3 prosent.

  Tirsdag morgen ble det kjent at Svenn-Tore Larsen ved nyttår gir seg som toppsjef i Nordic Semiconductor etter 22 år, og selskapet har nå utnevnt Vegard Wollan som ny adm. direktør. Aksjen endte ned 2,5 prosent til 112,00 kroner.

  Ellers falt Tomra 4,3 prosent og AutoStore 3,2 prosent på høy omsetning uten selskapsspesifikke nyheter.