<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Buy the dip i disse aksjene

Morgan Stanley ser endring i markedet og mener det snur fra verdi til vekst. Her er favorittene. 

  Publisert 13. des. 2023 kl. 11.00
  Oppdatert 13. des. 2023 klokken 11.14
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 257 ord
  KJØP: Ma «Pony» Huateng, styrelder og konsernsjef i Tencent Holdings. Foto: Bloomberg

  Morgan Stanley råder sine kunder til å forberede seg på neste markedssyklus ved å kjøpe aksjer i vekstselskaper i Asia og fremvoksende markeder.

  – Vi tror markedet nå er i overgangen til en ny syklus som vil favorisere vekst fremfor verdi, sier Gilbert Wong, sjefstrateg i Morgan Stanley, i en melding til sine kunder, ifølge CNBC.

  Strategen la også merke til at investorenes risikovillighet i Asia og fremvoksende markeder har blitt mer defensive den siste tiden. Grunnen skal være at markedet beveger seg over i neste syklus, noe som har ført til et fall i vekstaksjer.

  – Vår foreslåtte strategi er buy the dip i vekstaksjer av høy kvalitet, sier Morgan Stanley-strategen og sier at spesielt Asia-Stillehavsregionen utenom Japan er områder som kan gi god avkastning.

  Tabellen nedenfor viser Morgan Stanleys aksjevalg. Aksjene har minst 10 prosent oppsidepotensial:

  Blant de oppførte aksjene er brorparten av aksjene med størst oppsidepotensial notert i fastlands-Kina.

  Kjøpsmuligheter

  Morgan Stanley mener Tencent Holdings, notert i Hongkong, vil stige med 40 prosent i løpet av de neste 12 månedene. Aksjen er ned 8,1 prosent i år. 

  Meglerhuset tror at den kinesiske sportsgiganten ANTA Sports Products skal stige over 70 prosent etter en nedtur på nær 30 prosent i år. Taiwan Semiconductor Manufacturing er også spådd ytterligere opptur på 20 prosent, selv om aksjen er opp 35 prosent i år. Dersom aksjen faller, er den et godt kjøp, ifølge Morgan Stanley. 

  Wong peker også på at aksjer i fremvoksende markeder har prestert dårligere enn amerikanske aksjer med den største differansen på over 22 år. 

  – Eventuell ytterligere nedgang i vekstaksjer er kjøpsmuligheter, sier Wong i analysen.