<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs endte ned - Storebrand falt på moderate ambisjoner

Oslo Børs hentet seg noe inn i løpet av dagen, og endte ned 0,1 prosent. Storebrand falt over fire prosent etter å ha lagt frem mer moderate mål for 2025 enn ventet. 

  Publisert 13. des. 2023 kl. 16.34
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 591 ord
  FLATT: Oslo Børs endte dagen svakt ned etter å ha hentet seg inn fra et innledende fall. Foto: Dreamstime

  Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet med fall på drøye prosenten onsdag morgen, men hentet seg noe inn igjen i løpet av dagen. Børsen endte dagen ned 0,14 prosent, til 1.289,59 poeng. 

  Oppgang

  Øverst på vinnerlisten over aksjene som steg mest i løpet av dagen, troner Polaris Media med en oppgang på 19,3 prosent til 68,00 kroner pr. aksje. Finansavisen skrev i morgentimene at aksjen nå prises til stor rabatt, og selskapets aksjepost i Finn.no er mer verdt enn selskapets børsverdi: – Vi har en utfordring med å få synliggjort verdiene, sier konsernsjef Per Axel Koch til Finansavisen.

  Techstep er med i svensk storkontrakt verdt 1,25 milliarder svenske kroner. Aksjen endte dagen opp 9,0 prosent til 8,83 kroner.

  Komplett fortsatte oppgangen fra tirsdag, da aksjen steg 17,9 prosent. Ved stengetid hadde aksjen steget ytterligere 9,5 prosent til 11,30 kroner. Tøffere tider har gitt et vanskelig marked for retail, og har bidratt til å sende spesielt Komplett-aksjen rett ned. Tirsdag spådde imidlertid analytiker Ole Martin Westgaard comeback og roper kjøp.

  Nordic Semiconductor steg 4,6 prosent til 117,10 kroner etter tirsdagens fall tilknyttet meldingen om at Svenn-Tore Larsen går av som toppsjef i selskapet

  Nedgang 

  Storebrand -aksjen falt 4,2 prosent til 92,26 kroner etter at selskapet i sin kapitalmarkedsdag onsdag meldte om sine strategiske og finansielle ambisjoner frem mot 2025. Analysesjef Hans Rettedal Christiansen i Danske Bank mener at målet om et konsernresultat på 5 milliarder kroner før amortisering er litt skuffende, og at det er derfor aksjen faller. Aksjen ble den nest mest omsatte på børsen onsdag, der det ble handlet i aksjen for 329 millioner kroner. 

  Analytiker Vegard Toverud i Pareto Securities skriver i en oppdatering at målene er ambisiøse, men på linje med eller under egne estimater. 

  Hydrogenselskapet Nel endte ned 9,3 prosent til 6,69 kroner pr. aksje. Tungvekteren (en av de 25 mest likvide aksjene på børsen) meldte tirsdag kveld at de har mistet en nederlandsk storkontrakt verdt 140 millioner kroner . Analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB Markets mener investorene nå vil stille spørsmål ved kvaliteten i Nels ordrebok.

  Kitron avholdt også sin kapitalmarkedsdag onsdag, og meldte i morgentimene at det forventer svakere inntekter og driftsresultat i 2024. Investorene svarte ved å sende aksjen ned 9,4 prosent til 30,25 kroner. – Selv om vi opprettholder våre 2023-utsikter og øker vår langsiktige marginambisjon, bidrar dempet etterspørsel for første halvår i Europa og Kina til moderate utsikter for 2024, sa konsernsjef Peter Nilsson i en kommentar.

  Univid endte tirsdag ned 30,3 prosent, og falt onsdag ytterligere 14,8 prosent til 0,19 kroner. SeeYou skulle redde selskapet fra å bli strøket av børs, men tirsdag ble det kjent at Univid har mottatt et varsel om oppsigelse av avtalen med SeeYou.

  Northern Drilling endte på toppen av taperlisten, med et fall på 31,4 prosent til 1,99 kroner etter meldingen om at en ekstraordinær generalforsamling vil avholdt 9. januar for å godkjenne strykningen fra Oslo Børs. Grunnen er at John Fredriksen har kjøpt alle aksjene til kurs 12,50 øre.

  Oljeprisen

  Nordsjøoljen Brent spot ligger ved stengetid på Oslo Børs opp vel 0,7 prosent til 73,70 dollar pr. fat, mens spotprisene for den amerikanske lettoljen WTI stiger 0,6 prosent til 69,14 dollar.

  Januarkontrakten for Brent ligger opp 0,7 prosent til 73,75 dollar.

  Økt russisk oljeeksport og høyere amerikansk produksjon bidrar nå til bekymringer om at tilbudet overgår etterspørselen.

  – Oljemarkedet står overfor en amerikanskledet økning i produksjon. Samtidig er det tvil om OPEC klarer å overholde produksjonsmålene og vi ser utsikter til redusert etterspørsel, sier Vishnu Varathan, strategi i Mizuho Bank til Bloomberg News.

  Børslokomotivet Equinor endte opp 0,4 prosent til 332,10 kroner, mens Aker BP falt 0,2 prosent til 293,00 kroner.