<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solstad Offshore steg tosifret etter ny vending

Oslo Børs endte ned 0,7 prosent tirsdag. Solstad Offshore fikk solid fart etter ny vending og endte opp 10,3 prosent.

  Publisert 19. des. 2023 kl. 16.28
  Oppdatert 19. des. 2023 klokken 16.43
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 395 ord
  MULIG LØSNING?: Solstad Offshore endte kraftig opp etter en ny vending. Foto: NTB

  Saken oppdateres.

                       

  Oslo Børs endte ned tirsdag. Ved børsslutt stod hovedindeksen i 1.298,43, en nedgang på 0,8 prosent.

  Utviklingen i prisen på et fat med nordsjøoljen Brent er ved børsslutt opp 0,9 prosent etter en treg start, og det koster nå 78,69 dollar for ett fat. WTI-oljen er opp 0,8 prosent og omsettes for 73,46 dollar pr. fat.

  Børsens desidert største selskap, Equinor, falt 2,1 prosent, mens Aker BP endte ned 1,3 prosent til 295,10 kroner aksjen. Kursen på tredje største operatør på norsk sokkel, Vår Energi, falt med 1,9 prosent.

  Ny vending i Solstad

  Kistefos med Christen Sveaas i spissen flagget i går over 18 prosent i Solstad Offshore. Senere kom det en melding om at datoen for generalforsamlingen, som Kistefos på om, er utsatt i samråd med nettopp Kistefos.

  Tirsdag er det en ny vending og DN erfarer at kreditorer i Solstad kan støtte en plan der både Aker og Kistefos fortsetter som betydelige eiere. Dermed kan det se ut til at det nå nærmer seg en løsning. Aksjen endte opp 10,3 prosent.

  – Dette er en stor dag for Europris-aksjonærene, sa SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige i går. Han tror aksjekursen skal opp til 80 kroner innen nyttår etter at Europris har fått medhold i saken om ÖoB. Europris-aksjen bykset til og endte opp 3,3 prosent til 75,95 kroner tirsdag. Siste to dager er kursen opp rundt 10 prosent.

  Dagens vinneraksjer ble Norsk Titanium. Den endte opp 27,8 prosent etter at NTI annonserte et samarbeid med flyprodusenten Airbus om bruk av NTIs Rapid Plasma Deposition i Airbus' produksjon.

  Korreksjon i shipping

  Stadig flere rederier unngår Suezkanalen etter angrepene i Rødehavet.

  Det kan bety knallsterke tankrater, sa Petter Haugen i ABG Sundal Collier til Finansavisen på mandag.

  Sist ut er Wallenius Wilhelmsen som tirsdag meddeler at det vil omdirigere alle av selskapets skip bort fra Rødehavet, og heller rundt Kapp det gode håp. Det er ventet at det vil legge mellom en til to uker til den originale seiltiden. Aksjen falt 0,2 prosent.

  Mandag var det bred oppgang og shippingfest på Oslo Børs. Tankkjempen til John Fredriksen, Frontline, ledet an med en oppgang på 7 prosent, Okeanis Eco Tankers fulgte på med 7,2 prosent. Golden Ocean klatret 3,2 prosent, og Hafnia var opp 5,3 prosent.

  Tirsdag er det dog en korreksjon. Frontline endte ned 2,1 prosent, Okeanis falt 0,5 prosent, Golden Ocean gikk tilbake 1,9 prosent, og Hafnia falt 0,7 prosent.