<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warner Bros og Paramount i fusjonssamtaler

Mediegigantene Warner Bros og Paramount er i pågående fusjonssamtaler, ifølge flere medier.

Publisert 21. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
SAMTALER PÅGÅR: Warner Bros og Paramount har angivelig pågående fusjonssamtaler. FOTO: Bloomberg

Mediegigantene Warner Brothers Discovery og Paramount er i fusjonssamtaler. Det melder nyhetssiden Axios. 

Det opplyser at adm. direktør David Zaslav i Warner Bros møtte Paramount-sjef Bob Bakish i New York på tirsdag. En mulig fusjon av selskapene var blant tingene som ble diskutert under det timelange møtet. 

Zaslav og Bakish diskuterte angivelig hvordan tjenestene deres kan være komplementerende og hvordan selskapene kan styrkes ved å kombinere selskapenes strømmetjenester for å gi Disney og Netflix hardere konkurranse.

Samtalene er i en tidlig fase og ingenting er spikret enda, ifølge kildene.

Warner Bros er verdens største mediekonsern med en markedsverdi på 28,4 milliarder dollar, mens Paramount har en markedsverdi på 10,3 milliarder dollar. Den samlede markedsverdien er dermed drøyt 400 milliarder norske kroner. 

Kilden peker på at Paramount befinner seg i en presset situasjon der det må finne en strategisk partner eller kjøper grunnet selskapets gjeldsbyrde på 15 milliarder dollar. Selskapet har gjennom året restrukturert en del av gjelden, samt solgt forlagshuset Simon & Schuster til PE-giganten KKR.

Paramount og Warner Bros ønsket ikke å kommentere på ryktene til verken Axios eller New York Times.