<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs falt igjen: «Rekyl-klar» aksje steg tosifret

Zaptec steg tosifret for andre dag på rad, men ABGs kursmål tilsier at mer enn en dobling fortsatt gjenstår. Oslo Børs falt imidlertid igjen.

  Publisert 21. des. 2023 kl. 16.28
  Oppdatert 21. des. 2023 klokken 16.48
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 317 ord
  FORTSATT I PLUSS: Hovedindeksen ved Oslo Børs ligger an til en oppgang på 8-9 prosent i 2023. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

  Hovedindeksen ved Oslo Børs endte torsdag ned 0,34 prosent til 1.292,59 poeng. Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis var på 4,1 milliarder kroner.

  Fallende oljepriser medvirket til at det ble tredje dag på rad med børsfall. Brent-oljen var ved børsslutt ned 0,9 prosent til 78,98 dollar fatet, og WTI-oljen falt 0,9 prosent til 73,57 dollar pr. fat. Ved børsslutt onsdag kostet Brent-oljen cirka 80,30 dollar.

  Førjulssmell hos Hydro og 2024-prognosespesial med Kapital
  21.12.2023 Det har kommet en god vind i havvind og en dårlig en fra Hydro. Vi ser på det og siste nytt i Røkke-Sveaas-kampen med aksjekommentator Karl Johan Molnes. Til studio kommer Kapitals Sigurd E. Roll som har med deres ferske prognoser for 2024. Vi diskuterer aksjemarkedet, Crayon, olje, næringseiendom og mye mye mer.

  Equinor falt 0,5 prosent til 324,20 kroner. Aker BP falt 0,1 prosent til 297,90 kroner. Vår Energi steg 0,2 prosent til 32,26 kroner.

  Norsk Hydro falt 2,5 prosent til 65,64 kroner. Aluminiumsgiganten har besluttet å bokføre nedskrivninger på rundt 5,9 milliarder kroner i fjerde kvartal som følge av utfordrende markedsforhold for alumina og usikkerhet rundt australske kraftpriser.

  Norwegian falt 1,4 prosent til 10,79 kroner. I ekstraordinær generalforsamling torsdag vedtok flyselskapets aksjonærer at styret får fullmakt til å beslutte utdeling av et utbytte på opptil 0,25 kroner pr. aksje – selskapets første utbytte noensinne. I tillegg ble Stephen Kavenagh valgt som nytt styremedlem ettersom Sondre Gravir går ut av styret.

  Zaptec steg 12,6 prosent til 22,10 kroner, etter 10,7 prosents oppgang onsdag. Da rykket ABG Sundal Collier ut med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 50 kroner . «Aksjen er klar for rekyl,» heter det fra analytiker Petter Nystrøm. Elbilladerselskapet har dessuten sikret 230 millioner kroner i ytterligere likviditetsreserve.

  Norconsult steg nye 3,6 prosent til 23,30 kroner, etter en oppgang på 1,4 prosent onsdag. Konsulentselskapet har vært på børs i snart en halvannen måned, og nå som tilretteleggernes stilleperiode er tilbakelagt, har flere av dem rykket ut med kjøpsanbefalinger og kursmål på opp mot 30 kroner.

  Kongsberg Automotive steg 2,9 prosent til 2,02 kroner etter å ha meldt om en niårskontrakt verdt 205 millioner euro, eller 2,3 milliarder kroner. Kontrakten gjelder levering av girstyringsenheter til en ledende lastebilprodusent i Kina.

  Seismikkduoen TGS og PGS utmerket seg ellers med oppganger på 3,0 og 2,8 prosent.