<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere shippingaksjer falt markant på Oslo Børs

Onsdag falt Frontline og MPC Container Ships over fem prosent. Oslo Børs gikk opp 0,9 prosent.

  Publisert 27. des. 2023 kl. 16.30
  Oppdatert 27. des. 2023 klokken 16.37
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 305 ord
  ONSDAG: Flere shippingaksjer fikk juling på Oslo Børs. Foto: NTB

  Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,9 prosent før den sluttet på 1.307,10 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 80,78 dollar, ned 0,4 prosent. Equinor gikk opp 0,9 prosent til 328,05 kroner, mens Aker BP gikk opp 1,7 prosent til 302,20 kroner.

  Det danske rederiet A.P. Møller-Mærsk vil igjen la skipene sine seile gjennom Suezkanalen og Rødehavet, fremgår det av en oppdatering av skipenes seilingsplaner. I løpet av onsdagens handel på Oslo Børs falt Frontline 5,7 prosent til 205,90 kroner, MPC Container Ships gikk ned 5,5 prosent til 13,51 kroner mens Hafnia falt 4,8 prosent til 69,55 kroner.

  Alternus Energy Group har gjennomført sammenslåingen med Clean Earth Acquisitions, ifølge en børsmelding som kom sent fredag kveld. Alternus Energy Group blir som følge av dette majoritetsaksjonær med rundt 80 prosent eierandel i Alternus Clean Energy, som startet handel på Nasdaq i USA tirsdag 26. desember under tickeren ALCE. Onsdag gikk Alternus Energy opp 40,5 prosent til 12,50 kroner på Oslo Børs.

  Seadrill meldte etter stengetid på Oslo Børs fredag om kontrakter med Petrobras for to boreskip til en samlet verdi på rundt 1,1 milliarder dollar. Carnegie mener kontraktene tyder på et langt bedre marked.

  «Selv om det var høyst forventet, er det klart positivt å se Seadrill bekreftet 1.064 dagerskontrakten for syvendegenerasjons boreskipet West Auriga og sjettegenerasjons boreskipet West Polaris med Petrobras (Seadrill med laveste bud i anbud)», skrev Fearnley Securities nylig i en oppdatering. Aksjen klatret 5,0 prosent til 480,00 kroner.

  Capsol Technologies har signert en rammeavtale for lisensiering av CapsolEoP til bruk i storskala karbonfangstprosjekter med en europeisk energiprodusent, som eier flere avfall-til-energi og biomasseanlegg i Europa. Aksjen gikk opp 5,4 prosent til 13,60 kroner.

  Dolphin Drilling har mottatt en formell melding fra Peak Petroleum om at Peak Petroleum vil ta rettslige skritt mot Dolphin Drillings terminering av riggkontrakten mellom partene. Aksjen endte uforandret på 8,30 kroner.