<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frontline selger tankskip for nesten tre milliarder kroner

John Fredriksens Frontline selger unna skip til nær tre milliarder kroner. 

Publisert 12. jan. 2024 kl. 22.49
Oppdatert 12. jan. 2024 klokken 22.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Foto: Thomas Bjørnflaten

Tankrederiet Frontline, med hovedaksjonær John Fredriksen, har signert en avtale om å selge rederiets fem eldste skip av typen VLCC, kommer det frem av en børsmelding fredag kveld. Skipene ble bygget i 2009 og 2010. 

Den totale salgsprisen er på 290 millioner dollar, tilsvarende omtrent tre milliarder kroner med dagens kurs. 

Skipene forventes å bli levert til den nye eieren i løpet av første kvartal 2024. Selskapet forventer å bokføre en gevinst i første kvartal i området fra omtrent 68 millioner til 76 millioner dollar, avhengig av leveringsdatoen for hvert fartøy til ny eier. 

Etter denne transaksjonen og fullføringen av leveringen av alle 24 VLCC-ene som er kjøpt fra Euronav NV, vil Frontlines flåte bestå av 84 fartøy, inkludert 41 VLCC-er, 25 Suezmax-tankere og 18 LR2/Aframax-tankere, med en samlet kapasitet på omtrent 18,2 millioner dødvekttonn og en gjennomsnittsalder på bare 5,9 år, står det videre i børsmeldingen.