<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Datasentergigant vurderer børs - verdsatt til 33 mrd. kroner

Datasenterselskapet bak TikTok-senteret, Green Mountain, kan bli børsnotert i London til en verdi over 33 milliarder kroner. 

  Publisert 19. jan. 2024 kl. 21.12
  Oppdatert 19. jan. 2024 klokken 21.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  TIKTOK-SENTER: Datasenterselskapet Green Mountain bygger et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner. Datalagringsanlegget skal blant annet lagre data for kinesiske TikTok. Foto: NTB

  Det israelske eiendomsselskapet Azrieli Group vurderer børsnotering i London for datasenterselskapet Green Mountain. Det skriver Bloomberg, som har snakket med personer kjent med saken. 

  I 2021 ble det kjent at Smedvig-familien fra Stavanger solgte Green Mountain for 7,6 milliarder kroner til Azrieli Group, som er Israels største eiendomsselskap.

  Green Mountain kan bli verdsatt til så mye som 2,5 milliarder pund, rundt 33,2 milliarder kroner med dagens kurs, ved en børsnotering.

  Det skal også være aktuelt å hente inn frisk kapital i en privat emisjonsrunde, men ingenting skal være avgjort ennå. Selskapenes representanter har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor Bloomberg.

  TikTok-senter

  Green Mountain har datasentre rundt omkring i Norge, på Rennesøy, Hamar og Rjukan, og ett i Oslo-området. I tillegg har de ett senter i Storbritannia, og jobber med et nytt et i Tyskland. 

  Datasentrene er drevet av fornybar vannkraft.  

  Anlegget på Hamar skal lagre data for den omdiskuterte kinesiske appen TikTok, som skapte noe debatt da det ble kjent.