<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dagens vinner steg 53 prosent

Oljeprisen var uendret og lakseaksjene hentet seg inn igjen fredag. Questerre smalt opp 53 prosent og ble dagens vinner.

  Publisert 26. jan. 2024 kl. 16.29
  Oppdatert 26. jan. 2024 klokken 16.53
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 614 ord
  Questerre-sjefen Michael Binnion fikk en skikkelig opptur på Oslo Børs fredag.. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,65 prosent til 1.293,52 fredag. For uken ble det en oppgang på 1,2 prosent. 

  Lakseaksjene falt tungt torsdag, etter trusselen om kjempebøter fra EU. Fredag var det litt blandet, med SalMar ned 0,8 prosent og Mowi steg 0,3 prosent. Lerøy Seafood steg 0,9 prosent, mens Grieg Seafood var uendret.

  Oppgang i energi

  Questerre  steg 53 prosent til 2,02 kroner og ble dagens vinner, etter å ha fått midlertidig tillatelse til blant annet leting og produksjon i Québec enn så lenge. Myndighetene går mot å forby olje- og gassutvinning i provinsen, men så lenge rettssaken pågår har selskapet nå fått lov til å fortsette virksomheten.

  Equinor endte opp 0,9 prosent, mens Aker BP steg 1,5 prosent. Vår Energi sluttet opp 3,4 prosent.

  Archer åpnet opp, men endte ned 3,6 prosent etter å ha oppdatert investorene på rekordkvartalet som avsluttet 2023. Sparebank 1 Markets pekte på at det justerte driftsresultatet (EBITDA) på 33,4 millioner kom inn over konsensus på 29 millioner kroner, samtidig som 2024-guidingen var i den øvre enden av forventningene.

  «Vi vil trolig høyne vårt EBITDA-estimat for 2024 med rundt 5 prosent etter dagens nyhet», fremgikk det ifølge TDN Direkt av en oppdatering fra meglerhuset.

  Shelf Drilling steg 5,5 prosent på en oppdatering fra DNB Markets som ifølge TDN Direkt stusser over den betydelige rabatten i norske jackup-aksjer sammenlignet med Midtøsten-selskaper. Borr Drilling steg 2,8 prosent, mens Seadrill endte opp 0,1 prosent.

  Odfjell Drilling steg 4,6 prosent etter at aksjen ifølge TDN Direkt var den eneste i sektoren som fikk oppjustert kursmålet i en riggrapport fra Carnegie, som generelt venter et skuffende år for sektoren.

  Techaksjer falt

  Nordic Semiconductor falt 2,6 prosent. Investeringsdirektør Gaute Eie i Eika ga aksjen et favorittstempel da han gjestet Børsmorgen tidligere denne uken, men aksjekommentator Karl Johan Molnes mener at det ennå er for tidlig å kjøpe aksjen.

  Crayon falt 0,3 prosent, selv etter at Pareto Securities har høynet kursmålet fra 90 til 120 kroner og gjentok kjøpsanbefalingen.

  Techstep falt 2,3 prosent på dagen der Morten Meier ble kunngjort som ny toppsjef. Han kommer fra Microsoft.

  Smartcraft falt 2,3 prosent, selv etter at Berenberg har høynet kursmålet fra 26 til 32 kroner og gjentatt kjøpsanbefalingen.

  Elektroimportøren endte ned 1,0 prosent etter gårsdagens fall på 34,5 prosent, som kom etter resultatvarsel og advarsel om potensielt brudd med lånevilkårene. 

  Rekord i Scatec

  Scatec steg 7,5 prosent etter en sterk kvartalsrapport som oppsummerte et 2023 der de proporsjonale inntektene kom inn på rekordhøye 12,7 milliarder kroner.

  ABG Sundal Collier mener ifølge TDN Direkt at rapporten var bedre enn fryktet, og peker på en sterk etterspørsel og attraktive muligheter.

  «Aksjen priser ikke inn vekst på disse nivåene, men etter vårt syn synes selskapet å være komfortabelt med at det vil fortsette å vokse innenfor sin nye vekststrategi annonsert i tredje kvartal. Gitt at aksjen har falt 12 prosent hittil i år, forventer vi en mindre positiv kursreaksjon på 1-3 prosent i dag», skrev meglerhuset i en så langt relativt treffsikker prognose før børsåpning.

  Vow falt 5,8 prosent i kjølvannet av nyheten om at selskapet nå permitterer 22 medarbeidere.

  Oljeprisen uendret

  Brent-oljen (mars-kontrakten) var uendret siste døgn på 82,42 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte, men opp fra 81,23 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte torsdag. WTI-oljen var ned 0,3 prosent til 77,16 dollar pr. fat.

  Overvåkningskomiteen til Opec+ (JMMC) vil under et møte 1. februar trolig ikke konkludere hva produksjonsvolumet til gruppen vil være etter 1. april, sier fem kilder i Opec+, melder Reuters fredag ifølge TDN Direkt.

  «Det vil ikke være noen anbefalinger på det neste JMMC-møtet», sa en kilde. Kilden legger til at en beslutning om å forlenge deler av gruppens produksjonskutt inn i april trolig vil bli tatt ved utgangen av februar.