<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitcoin når høyeste nivå på to år

På mandag spratt Bitcoin opp over 50 000 dollar, og nådde sitt høyeste nivå på over to år.

  Publisert 12. feb. 2024 kl. 19.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Foto: Reuters

  Etter en tøff start på året har krytovalutaen snudd kurven. 

  – 50 000 dollar er en betydelig milepæl for Bitcoin etter at lanseringen av spot-ETF-er forrige måned ikke bare mislyktes med å utløse en bevegelse over dette nøkkel psykologiske nivået, men også førte til en nedgang og en grundig selvgransking rundt disse nye Bitcoin-produktene, sa Antoni Trenchev, medgrunnlegger av kryptotjenesteselskapet Nexo, til CNBC. 

  Hittil i år har Bitcoin-prisen økt med 13 prosent. Sammenlignet med i fjor har kursen økt med hele 130 prosent.

  Tidligere i januar bekreftet USAs finanstilsyn at de godkjenner børsnoterte fonds direkteinvesteringer i Bitcoin.

  – Håpet for Bitcoin-entusiaster er at denne utviklingen endelig vil bringe kryptovalutaen inn i hovedstrømmen, slik at fondsforvaltere og mer tradisjonelle markedsdeltakere får muligheten til å tildele en prosentandel av porteføljen sin til dette raskt bevegelige aktivumet, sa Analytiker Joshua Mahony fra Scope Markets til MarketWatch.

  Bitcoin-børshandlede fond (ETF-er) har ikke levert den forventede økningen i handelsvolum og priser. Mizuho-analytiker Dan Dolev rapporterer at gjennomsnittlig daglig handelsvolum på Coinbase har sunket fra 2,5 milliarder dollar til 1,9 milliarder dollar siden ETF-ene ble lansert i januar.