<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger aksjer for over milliarden

Høegh-familien storsolgte denne uken aksjer i bilfraktrederiet Höegh Autoliners etter at aksjekursen har steget mye i år.

  Publisert 27. feb. 2024 kl. 20.33
  Oppdatert 29. feb. 2024 klokken 13.36
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 349 ord
  SELGER AKSJER: Leif O. Høegh selger seg ned i rederiet. Foto: Sturlason AS Polyfoto

  Leif Höegh & Co. (LHC) har solgt 11,5 millioner aksjer i bilfraktrederiet Höegh Autoliners, eller rundt 6 prosent av aksjekapitalen og stemmene i selskapet. Aksjekursen i salget er på 97 kroner, hvilket gir en transaksjon på over 1,1 milliarder kroner, ifølge en børsmelding tirsdag kveld.

  Aksjekursen stengte på 101,50 kroner på Oslo Børs tirsdag, slik at rabatten i salget var på rett under 5 prosent.

  Etter fullføringen av transaksjonen sitter LHC igjen med 67,75 millioner aksjer i selskapet, noe som utgjør rundt 35,51 prosent av aksjekapitalen og stemmene. Det er inngått en 180-dagers lockup-avtale med ABG for de gjenværende aksjene de eier i selskapet.

  Leif O. Høegh forklarer at nedsalget er en balansering av deres samlede portefølje. Provenyet vil bli plassert i andre industriaktiviteter som for eksempel eiendom.

  – Höegh Autoliners forblir vår klart mest verdifulle investering. Vi har stor tro på Höegh Autoliners' fremtid og forblir selskapets klart største aksjonær. Vår strategiske eierposisjon i selskapet er uendret. Höegh Autoliners leder industrien i å modernisere flåten og vil allerede i august 2024 kunne tilby tidenes største og mest bærekraftige skip til våre kunder. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Høegh til Finansavisen.

  Det er ikke første gang Høegh-familien selger aksjer i Höegh Autoliners. I mai i fjor kvittet de seg med aksjer for 765 millioner etter at aksjekursen hadde skutt fart i forkant. Også den gangen ble det inngått en lockup på 180 dager før et eventuelt nytt aksjesalg kunne skje. Den gikk ut i november i fjor da aksjekursen var rett under 100 kroner.

  I november 2021 hentet Höegh Autoliners over 1,2 milliarder kroner til en kurs på 21 kroner i forbindelse med noteringen på Euronext Growth. Aksjene ble senere overført til Oslo Børs i mai 2022. Aksjekursen har altså steget 362 prosent siden den gang.

  I år er kursen opp 10 prosent, etter å ha falt litt i det siste. På ett år har den imidlertid hoppet rundt 50 prosent.

  Nylig kom Höegh Autoliners med rekordtall, samtidig som selskapet la frem en ny utbyttestrategi med utbetaling på 360 millioner dollar eller 1,89 dollar pr. aksje, tilsvarende 3,8 milliarder kroner, i mars 2024.