<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trumps medieselskap steg 16 prosent første handelsdag

Selskapet til den tidligere amerikanske presidenten steg 16 prosent på debutdagen på Nasdaq-børsen. Selskapet er nå verdt 7,85 milliarder dollar. 

Publisert 26. mars 2024 kl. 22.27
Oppdatert 30. mars 2024 klokken 17.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
GLISET: Eks-president Donald Trump har sett formuen hoppe de seneste dagene.  Foto: NTB

Selskapet, som ble børsnotert under symbolet «DJT», er en fusjon mellom Trump Media og skallselskapet Digital World Acquisition Corp, ifølge NTB.

DJT er initialene til Trump, altså Donald John Trump.

Før selskapet gikk på børs, var markedsverdien vurdert til rundt 6,8 milliarder dollar. Etter at sluttkursen endte på 57,99 dollar, er selskapet nå verdt 7,85 milliarder dollar.

Trump eier drøyt 60 prosent av det nylig børsnoterte selskapet, og det tilsvarer dermed rundt 4,6 milliarder dollar.

Trump er imidlertid hindret fra å selge aksjene før det har gått seks måneder på grunn av en sperrefristavtale. Det hindrer ham i å realisere verdien av aksjene og lette kontantkrisen han står overfor, ifølge Bloomberg.

På et tidspunkt var aksjen opp hele 59 prosent, men endte til slutt opp 16 prosent da handelsdagen var ved veis ende. Mange av selskapets investorer er privatpersoner som enten forsøker å støtte Trump eller som håper på å tjene godt på børsnoteringen.

Ingen overskudd å vise til

I løpet av fjorårets ni første måneder, opplevde Trump Media et tap på 49 millioner dollar. Til tross for å ha tjent 3,4 millioner dollar, måtte selskapet ut med hele 37,7 millioner dollar i renteutgifter.

Kjernen i selskapet er Trumps sosiale plattform, Truth Social.

Det er imidlertid usikkert hvor mange brukere plattformen har. Ifølge forskningsfirmaet Similarweb anslås det at Truth Social har rundt 5 millioner aktive mobil- og nettbrukere. Dette står i sterk kontrast til TikToks over 2 milliarder og Facebooks 3 milliarder brukere.

Selskapets aksjonærer drømmer om at plattformen skal bli lønnsom. Veksten anslås å akselerere hvis Trump blir valgt til president i november.

Men foreløpig er Trump Media, akkurat som det forrige selskapet som ble handlet under DJT ticker-symbolet, en pengesluker.