<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenns forbruksgjeld økte med 1,7 milliarder i første kvartal

Nordmenns forbruksgjeld økte med 1,7 milliarder i første kvartal og er nå på 162,1 milliarder kroner.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 07.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  Kredittkortgjeld som ikke er forfalt til betaling, såkalt ikke-rentebærende, økte med 0,9 milliarder kroner (3,2 prosent) og utgjør 29 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB

  Bare den siste måneden har forbruksgjelden økt med 0,9 milliarder kroner (0,6 prosent), viser nye tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.

  I samme periode økte bruk av kredittkort med 0,6 milliarder kroner (0,8 prosent).

  Kredittkortgjeld som ikke er forfalt til betaling, såkalt ikke-rentebærende, økte med 0,9 milliarder kroner (3,2 prosent) og utgjør 29 milliarder kroner. Den rentebærende kredittkortgjelden falt med 0,2 milliarder (-0,5 prosent) og utgjør 42,7 milliarder.

  Svein Ove Karstensen, som er daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, sier betaling med kredittkort står for den største økningen i forbruksgjelden.

  – Mye av denne gjelden vil forfalle til betaling i midten av april, og det er da viktig at folk betaler det de har utestående for å unngå høye rentekostnader, sier Karstensen.

  I løpet av de siste tolv månedene har forbruksgjelden økt med 8,8 milliarder kroner (5,7 prosent).

  NTB