<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ajax suspenderte klubbdirektøren – mistenkt for innsidehandel

Alex Kroes er tatt ut av tjeneste som administrerende direktør i Ajax. Årsaken er at han kjøpte mange aksjer i klubben like før han ble bekreftet som ansatt.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 11.14
  Oppdatert 2. apr. 2024 klokken 13.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  Det er nok en gang turbulent i Ajax. Klubbens administrerende direktør er suspendert på mistanke om innsidehandel. Foto: Mats Torbergsen / NTB

  Ajax opplyser i en melding at Kroes mistenkes for innsidehandel. Han kjøpte over 17.000 aksjer i den nederlandske klubben en uke før det ble kjent at han var hentet inn som ny direktør.

  Kjøpte for 2 mill.

  Ansettelsen ble kunngjort 2. august i fjor. Kroes erstattet da Edwin van der Sar. Da ble Ajax-aksjen handlet på 10,95 euro, i etterkant har aksjen falt, og ble tirsdag omsatt for 10,35 euro. For 17.000 aksjer måtte Kroes, med utgangspunkt i aksje- og eurokursen 2. august, betale rundt 2 millioner norske kroner.

  Ajax er inne i en svært turbulent sesong. Klubben sparket både sin nye hovedtrener og tekniske direktør få måneder etter at de ble ansatt. På et tidspunkt lå laget helt nederst på tabellen i æresdivisjonen.

  I øyeblikket er Ajax på 5.-plass og er 28 poeng bak serieleder PSV Eindhoven. Det er til tross for at klubben i fjor sommer brukte 100 millioner euro (1,17 milliarder kroner) på nye spillere. Blant dem var Sivert Mannsverk.

  NTB