<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er verdens rikeste kjendiser

Med berømmelse følger ofte store pengesummer. På listen er alt fra basketballegender til et ungt popfenomen.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 23.00
  Oppdatert 2. apr. 2024 klokken 23.11
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 333 ord
  STEINRIKE: Steven Spielberg og George Lucas lagde Indiana Jones sammen, og har definitivt funnet den forsvunne skatten. Ap

  Som kjendis er man ikke bare et allmenn kjent navn og en stjerne mange ser opp til. Man er også svært rik. I noen tilfeller er man rett og slett blant verdens aller rikeste.

  Tirsdag kveld slapp Forbes sin årlige liste over verdens rikeste personer, samt en rekke tilhørende lister. En av disse er listen over verdens rikeste kjendiser.

  Det heteste navnet på listen er popstjernen Taylor Swift. Hennes enormt suksessfulle Eras-turne har vært svært innbringende for 34-åringen, som for første gang er anerkjent som dollarmilliardær. Hun ble kåret til årets person av magasinet Time i fjor.

  På toppen av listen troner Star Wars-skaper George Lucas, med en formue på 5,5 milliarder dollar. Størsteparten av dette stammer fra salget av hans filmselskap Lucasfilm til Disney for 4 milliarder dollar for tolv år siden

  Hans mangeårige samarbeidspartner Steven Spielberg, skaperen av blant annet Haisommer, Jurassic Park og Schindlers liste, er nummer to på listen med en formue på 4,8 milliarder dollar. Også Peter Jackson, produsenten av Ringenes Herre, figurerer på listen.

  Foruten filmskaping, er toppidrett en god måte å hanke inn de store summene. Basketballegendene Michael Jordan, Lebron James og Magic Johnson er alle tilstedet. Det samme er golflegenden Tiger Woods. 

  I tillegg til Swift, er artistkollegaene Rihanna og Jay-Z begge på listen med betydelige formuer. Også TV-kjendisene Oprah Winfrey og Kim Kardashian er kommet med i den eksklusive klubben.

  Verdens rikeste kjendiser 2024

   

  Plassering Navn Formue (i milliarder dollar)
  1. George Lucas 5,5
  2. Steven Spielberg 4,8
  3. Michael Jordan 3,2
  4. Oprah Winfrey 2,8
  5. Jay-Z 2,5
  6. Kim Kardashian 1,7
  7. Peter Jackson 1,5
  8. Tyler Perry 1,4
  9. Rihanna 1,4
  10. Tiger Woods 1,3
  11. LeBron James 1,2
  12. Magic Johnson 1,2
  13. Dick Wolf 1,2
  14. Taylor Swft 1,1