<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helseaksje skyter opp etter gjennombrudd

Lifecare skyter rett opp etter gjennombrudd: – Vi kan starte masseproduksjon i morgen.

  Publisert 3. apr. 2024 kl. 09.01
  Oppdatert 3. apr. 2024 klokken 10.42
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 605 ord
  OPP: Konsernsjef Joacim Holter i Lifecare. Foto: Lifecare

  (Saken oppdateres gjennom børsdagen) 

  Oslo Børs åpnet opp onsdag, men snudde raskt ned. Rundt klokken 10.40 står hovedindeksen ned 0,12 prosent til 1.341,03.

  «Skuffende salgstall fra Tesla og makrotall ga fornyet tvil om hvor raskt og hvor tett fremtidige rentekutt vil kunne komme», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

  Flere representanter for den amerikanske sentralbanken, blant annet Fed-president Powell, skal holde innlegg og delta i offentlige debatter i løpet av ettermiddagen i dag. Det vil kunne sørge for at vi det neste døgnet fortsatt får et aksjemarked drevet av nye justeringer av forventningene til antall rentekutt fremover, ifølge meglerhuset.

  Oljeprisen

  Oljeprisen stiger onsdag morgen. Siden midnatt er mai-kontrakten for nordsjøoljen opp 0,1 prosent til 89 dollar pr. fat. Det er opp fra 88,15 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte tirsdag. Den amerikanske WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 85,17 dollar pr. fat.

  OPEC+ sin overvåkningskomite skal i dag ha et møte for å gjennomgå markedet og medlemmenes gjennomføring av produksjonskutt.

  – Med OPEC+ som allerede har forlenget sine frivillige produksjonskutt til midten av året, vil det digitale OPEC+-møtet senere i dag sannsynligvis bare bekrefte gruppens nåværende politikk. Brent-prisen burde ligge nærmere 75-80 dollar fatet de kommende månedene gitt våre forventinger om at Kinas oljeetterspørsel vil skuffe, sier analytiker Vivek Dhar i Commonwealth Bank of Australia, ifølge Bloomberg.

  Gjennombrudd

  Lifecare har nådd målet for pilotproduksjon av Sencell-sensor, som baner vei for automatisert produksjon ved utgangen av andre kvartal som planlagt.

  – Denne milepælen er på mange måter viktigere for oss en regulatorisk godkjenning. Dette bekrefter at vi kan masseprodusere vår sensor som kan måle glukosenivåer hos mennesker og dyr. Milepælen betyr at vi er et betydelig skritt nærmere målet om å bringe denne innovasjonen fra Norge til det globale diabetesteknologimarkedet, sier adm. direktør Joacim Holter.

  – I teorien kan vi starte automatisert serieproduksjon i morgen. Det er imidlertid fortsatt viktige detaljer for å forberede volumproduksjon. Basert på pilotproduksjonen er vi trygge på den videre prosessen. Dette er definitivt et stort gjennombrudd for selskapet. Vi skal lansere sensoren for veterinærmarkedet først, sier Holter.

  Aksjen skyter opp tosifret og er nå opp hele 43,7 prosent til 4,16 kroner.

  Selg!

  Arctic Securities nedgraderer sin anbefaling på Nordic Semiconductor til selg fra hold, og nedjusterer kursmålet til 70 kroner fra 75 kroner pr aksje.

  Meglerhuset har nedjustert sine omsetningsestimater med fire prosent og ser spesielt nedside til konsensus fra andre halvår 2024 og utover. Arctic finner heller ingen indikasjoner som antyder at selskapet vil overgå konsensusestimatene for første halvår og ser det heller som mer sannsynlig at det vil bli annonsert kostnadsreduksjoner.

  SEB gjentar imidlertid kjøp og opprettholder sitt kursmål på 85 kroner.

  «Vi kuttet estimatene for 2024-2025-inntektene med 4-5 prosent før førstekvartalsrapporten (24. april), men er fortsatt fem prosent over Bloomberg-konsensus», skriver meglerhuset.

  Nordic Semi-aksjen faller 3,8 prosent. 

  Flere bevegelser

  Storaksjonær Gunnar Hvammen laster opp i Deep Value Drilling og går forbi Harald Moræus-Hanssen. Aksjen stiger 1,9 prosent til 27,50 kroner. 

  TGS har sammen med joint venture-partnere PGS og SLB påbegynt en multiklient 3D seismikkundersøkelse i Penyu-bassenget, utenfor kysten av Malaysia. Fullføring av datainnhentingen er forventet i juli 2024, og er ventet ferdigbehandlet til juni 2025. Aksjene faller henholdsvis 0,1 og 1,1 prosent. 

  Atea Sverige har signert en ny rammeavtale med Läkemedelsverket, Sveriges geologiska undersökning, Veterinærinstituttet og Livsmedelsverket. Verdien av rammeavtalen er totalt på 610 millioner svenske kroner over maksimalt fire år. Aksjen stiger 0,3 prosent. 

  New York Stock Exchange har godkjent noteringen av Hafnia, og første handelsdag ventes å være 9. april under tickeren HAFN. Selskapet vil fortsatt ha sin primærnotering på Oslo Børs. Hafnia vil ikke utstede aksjer i forbindelse med noteringen på Wall Street. Aksjen stiger 0,9 prosent.