<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologiaksje straffes etter nedgradering

Nordic Semiconductor faller markant etter en nedgradering fra Arctic Securities. Oslo Børs stiger beskjedne 0,1 prosent. 

  Publisert 3. apr. 2024 kl. 11.58
  Oppdatert 3. apr. 2024 klokken 13.02
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 339 ord
  ONSDAG: Nordic Semiconductor er en av taperne på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

  Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.343,76 poeng, opp 0,1 prosent. Et fat nordsjøolje omsettes for 89,22 dollar, opp 0,4 prosent. Equinor  er tilnærmet uforandret på 297,95 kroner, mens Aker BP stiger 0,7 prosent til 282,30 kroner.

  Lifecare har nådd målet for pilotproduksjon av Sencell-sensor, som baner vei for automatisert produksjon ved utgangen av andre kvartal som planlagt. 

  – Basert på pilotproduksjonen er vi trygge på den videre prosessen. Dette er definitivt et stort gjennombrudd for selskapet. Vi skal lansere sensoren for veterinærmarkedet først, sier adm. direktør Joacim Holter. Aksjen stiger 50,1 prosent til 4,35 kroner.

  Arctic Securities nedgraderer sin anbefaling på Nordic Semiconductor fra hold til selg, og nedjusterer kursmålet fra 75 til 70 kroner. Meglerhuset kutter sine omsetningsestimater med fire prosent, og ser spesielt nedside til konsensus fra andre halvår 2024 og utover. Aksjen faller 3,4 prosent til 79,74 kroner.

  Storaksjonær og styremedlem Gunnar Hvammen har, gjennom investeringsselskapet Solan Capital, kjøpt én million aksjer i Deep Value Driller til en kurs på 27,15 kroner stykket. Etter denne transaksjonen har Hvammen åtte millioner aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 9,3 prosent. Aksjen stiger 1,7 prosent til 27,45 kroner.

  Atea Sverige har signert en ny rammeavtale med Läkemedelsverket, Sveriges geologiska undersökning, Veterinærinstituttet og Livsmedelsverket. Verdien av rammeavtalen er totalt på 610 millioner svenske kroner over maksimalt fire år. Aksjen faller 0,3 prosent til 128,60 kroner.

  New York Stock Exchange har godkjent noteringen av Hafnia, og første handelsdag ventes å være 9. april under tickeren HAFN. Selskapet vil fortsatt ha sin primærnotering på Oslo Børs. Hafnia vil ikke utstede aksjer i forbindelse med noteringen på Wall Street. Aksjen stiger 2,0 prosent til 77,15 kroner.

  Det er også verdt å merke seg at det er omsatt aksjer for 370 millioner kroner i Dof Group . Aksjen stiger 0,1 prosent til 72,50 kroner. SoftOx Solutions klatrer hele 93,6 prosent til 0,60 kroner, samtidig som det er omsatt aksjer for beskjedne 387.000 kroner.