<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto-analyse senket aksje

Onsdag stupte Nel-aksjen 16 prosent etter at Pareto Securities anbefalte salg. Oslo Børs klatret 0,3 prosent.

Publisert 10. apr.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 352 ord
BØRSTAPER: Onsdag fikk Nel skikkelig juling på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,3 prosent før den sluttet på 1.357,06 poeng. Uventet høye inflasjonstall som ble offentliggjort i USA sørget både for børsfall i New York.

– Nå kan vi glemme et rentekutt fra Fed i juni, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.

Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 89,61 dollar, opp 0,2 prosent. Equinor gikk opp 0,8 prosent til 299,95 kroner, mens Aker BP klatret 0,9 prosent til 290,90 kroner.

Pareto Securities har nedgradert Nel til salg, og kutter samtidig kursmålet fra fem til fire kroner. Meglerhuset mener de negative punktene oppveier de positive, og understreker at fremtidig kapitalbehov og mangel på ordrer, vil kunne legge dette press på prognosene, ifølge TDN Direkt. Onsdag falt aksjen hele 16,0 prosent til 5,23 kroner.

I første kvartal 2024 omsatte Stolt-Nielsen for 707,3 millioner dollar, mot 708,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Til tross for en nedgang i omsetning, økte resultatet etter skatt til 104 millioner dollar, opp fra 99,8 millioner.

– Jeg er fornøyd med å se at vi har startet det nye regnskapsåret på en sterk måte, sier adm. direktør Udo Lange. Aksjen gikk opp 1,2 prosent til 431,00 kroner.

Tirsdag ettermiddag meldte Lytix Biopharma at det ønsket å hente mellom 50 og 55 millioner kroner. Tegningskursen er satt til 5,24 kroner pr. aksje, noe som tilsvarer en rabatt på 13 prosent i forhold til tirsdagens sluttkurs. 40 millioner av emisjonen er allerede garantert av eksisterende investorer, mens det i tillegg er garantert 10 millioner kroner fra et utvalg nye investorer. Onsdag falt aksjen 2,0 prosent til 5,90 kroner.

Tirsdag kveld meldte Atlantic Sapphire at selskapet hadde et slaktevolum på om lag 1.150 tonn HOG (Head On Gutted) i første kvartal 2024. I løpet av onsdagens handel klatret aksjen 8,6 prosent til 0,91 kroner.

Tirsdag meldte Norse Atlantic at flyselskapet fraktet 85.700 passasjerer i mars – en dobling fra mars 2023. I løpet av tirsdagens handel steg aksjen over 12 prosent. Onsdag falt aksjen 4,0 prosent til 9,16 kroner.