<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro-opptur på en rød børsdag

Mandag steg Norsk Hydro 0,8 prosent, samtidig som hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,0 prosent.

Publisert 15. apr.
Oppdatert 15. apr.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
MANDAG: Norsk Hydro ble en av vinnerne på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Mandag falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,0 prosent før den sluttet på 1.361,91 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 89,21 dollar, ned 1,4 prosent. Equinor falt 3,0 prosent til 304,40 kroner, Aker BP gikk ned 3,3 prosent til 292,60 kroner mens Vår Energi falt 2,3 prosent til 38,39 kroner. 

De siste dagene har konflikten i Midtøsten blitt stadig mer spent, og natt til søndag skjøt Iran en rekke raketter mot Israel. Nordea anbefaler likevel ingen portefølje-endringer etter Iran-angrepet. Årsaken til det er at Irans angrep på Israel i stor grad var varslet, samtidig som oljeprisen har steget mye i forkant av angrepet.

– Veien fra en eskalering i Midtøsten til aksjemarkedet går først og fremst gjennom oljemarkedet. En markant oppgang i oljeprisen kan sette fyr på inflasjonsfrykten og ramme verdensøkonomien, sier seniorstrateg Joachim Bernhardsen i Nordea. 

Norsk Hydro klatret 0,8 prosent og sluttet på 72,18 kroner, etter at nye sanksjoner presser aluminiumsprisen til nye nivåer. 

– Vanskelig å si hvor lenge denne effekten vil vare, sier Ole-Petter Sjøvold, analytiker i SpareBank1 Markets, til Finansavisen. Fredag kveld innførte USA og Storbritannia nye sanksjoner mot Russland, som gir restriksjoner på handel med russisk aluminium, kobber og nikkel produsert etter 13. april.

Nordic Halibut, som driver oppdrett av kveite, har utnevnt Thomas Scheele Berg til finansdirektør. Samtidig melder selskapet at det omsatte for 22 millioner kroner i første kvartal, med et slaktevolum på 150 tonn. Aksjen gikk opp 1,8 prosent til 22,40 kroner.

Sjømatanalytiker Knut-Ivar Bakken i SpareBank 1 Markets har nedgradert Bakkafrost fra kjøp til nøytral, samtidig som han hever kursmålet fra 660 til 680 kroner. Aksjen falt 0,5 prosent til 657,00 kroner.

Carnegie-analytiker Fabian Jørgensen har hevet kursmålet i forsvarskjempen Kongsberg Gruppen fra 685 til 863 kroner. Aksjen klatret 0,5 prosent til 773,00 kroner i løpet av onsdagens handel.