<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godkjenner PGS- og TGS- fusjon

Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen mellom PGS og TGS. 

Publisert 17. apr.
Oppdatert 18. apr.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
GRØNT LYS: Konkurransetilsynet har gitt TGS og PGS grønt lys i forbindelse med det planlagte fusjonen. Fra høyre i bildet, Rune Olav Pedersen (VEO PGS), Kristian Johansen (CEO TGS) og Sven Børre Larsen (CFO PGS) Til venstre: Henrik Kulseng-Hanssen (Sparebank1 Investment Banking), Bård Stenberg Foto: Iván Kverme

Etter undersøkelser av konkurransetilsynet, melder PGS og TGS i en børsmelding onsdag kveld, at tilsynet har godkjent fusjonen mellom de to seismikkselskapene.

Det var i fjor høst at de to selskapene annonserte planer om å slå seg sammen, til det som vil bli et selskap med en markedsverdi på rundt 2,6 milliarder dollar. 

Revisjonen av fusjonen i Storbritannia er enda ikke fullført, men selskapene opplyser om at første fase i tilsynet vil bli fullført innen 11. juni.

– TGS har hatt en god dialog med det norske konkurransetilsynet siden offentliggjøringen av transaksjonen og er fornøyde med å motta den nødvendige klareringen, uttaler adm. direktør i TGS, Kristian Johansen, som samtidig sier i børsmeldingen at han ser frem til å få den samme klareringen fra britiske myndigheter og å sluttføre transaksjonen.

I børsmeldingen uttaler adm. direktør og styreleder i PGS, Rune Olav Pedersen, at deres inntrykk er at norske myndigheter har gjennomført et detaljert tilsyn av transaksjonen og at de er fornøyde med at den nå har blitt godkjent. 

Det var i midten av februar at konkurransetilsynet varslet at de ønsket å ta en nærmere titt på PGS-TGS fusjonen.