<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs vinglet rundt nullpunktet hele mandagen. Hovedindeksen endte ned 0,07 prosent i 1.340,25.

Oljeprisen

Juni-kontrakten for Brent-oljen sto mandag da børsen stengte ned 0,8 prosent til 86,57 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 2 prosent til 81,51 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 87,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

– Det som er ganske overraskende, er at til tross for den økte risikoen og spenningen i Midtøsten, ser det ikke ut til at oljemarkedet er særlig bekymret. Markedet trenger å se om amerikanske sanksjoner påvirker iranske oljestrømmer før det reagerer, sier råvarestrateg i ING, Warren Patterson, ifølge TDN Direkt.

Equinor falt 0,7 prosent, mens Aker BP  falt 1 prosent. Sistnevnte meldte mandag morgen at produksjonen ved Hanz-feltet i Nordsjøen nå har startet.

I rødt

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Horizons stupte mandag 10 prosent til 2,90 kroner. Aksjen har hittil i år falt over 30 prosent og er nå i ny all-time low. 

Black Sea Property estimerer at det er behov for ytterligere egenkapital på 800.000 til 1,4 millioner euro i EPO Aheloy, hvorav Black Sea Property skal dekke 75 prosent.

«Målet om å fullføre et salg innen utgangen av 2024 består, men krevende markedsforhold gjør det sannsynlig at det vil ta mer tid til å fullføre et salg», heter det i meldingen.

Aksjen falt 8,2 prosent på nyheten.

ABG Sundal Collier anbefaler investorer å være noe forsiktige i forkant av Tomras kvartalsrapport fredag. Meglerhuset ligger rundt 20 prosent under konsensus for justert EBITDA for første kvartal. I tillegg viser meglerhuset til at The Times skriver at britiske myndigheter i dag kan komme til å kunngjøre en utsettelse av pantesystemet i Storbritannia til 2027. Dette kommer etter en rekke medierapporter denne vinteren rundt en mulig utsettelse.

«Selv om vi allerede antar en lansering i midten av 2027 i våre estimater (som bidrar fra midten av 2026 til omsetningen i Tomra), kan en endelig bekreftelse legge press på aksjesentimentet på kort sikt», skriver meglerhuset ifølge TDN Direkt.

Tomra er ned 2,9 prosent til 145,30 kroner.

Seacrest Petroleo meldte mandag at de nær firedoblet produksjonen i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Aksjen falt likevel 2,4 prosent til 4,88 kroner.

Opptur

Ensurge Micropower har nå gjennomført sin første levering av mikrobatterier. Det sendte aksjen opp 7,2 prosent.

Selskapet påpeker i meldingen at dette er den første i en serie av leveranser som skal skje i nær fremtid.

I forrige uke ble det kjent at Akastors datterselskap, HMH, vant frem med en voldgiftssak mot Jurong-verftet. De har nå regnet ut hva verftet skal betale dem i renter etter voldgiftsdommen, og mener at de totalt har utestående 1,9 milliarder kroner. Akastor-aksjen steg 5,1 prosent til 13,66 kroner.

Norske Skog steg mandag ytterligere 1,9 prosent til 37,36 kroner, etter at aksjen endte opp 4,3 prosent fredag da selskapet la frem sine førstekvartalstall. En del av tallene skuffet, men salgsvolumet økte.

ABG Sundal Collier jekker nå opp sitt kursmål på Norske Skog-aksjen til 40 kroner.