<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeserviceaksje steg markant etter storkjøp

Oslo Børs endte så vidt i rødt tirsdag. Oljeserviceaksje steg markant etter storkjøp.

Publisert 23. apr.
Oppdatert 23. apr.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 423 ord

Saken oppdateres.

Oslo Børs endte så vidt i rødt tirsdag. Ved børsslutt stod hovedindeksen i 1.339,80, en nedgang på marginale 0,03 prosent.

Oljeprisen

Juni-kontrakten for Brent-oljen er ved børsslutt opp 0,1 prosent til 87,05 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 82,09 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 86,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

– Oljemarkedet har redusert risikopremien knyttet til Israel-Iran, men kan gå nå gå inn i ventemodus. Det er vanskelig å se for seg en korreksjon fra dagens nivåer med mindre det skjer et gjennombrudd på Gaza-fronten, sier Vandana Hari, grunnlegger av Vanda Insights i Singapore, ifølge TDN Direkt.

Equinor falt 0,9 prosent til 294,10 kroner, mens Aker BP endte ned 0,9 prosent til 277,90 kroner. DNO gikk tilbake 5,5 prosent til 10,38 kroner, etter en markant oppgang mandag.

Kvartalstall

Førstekvartalssesongen er nå for alvor i gang, og et par tungvektere har tirsdag lagt frem sine tall.

DNB er blant de første ut, men rentenettoen skuffet analytikerne. Storbanken la frem et nettoresultat på 10,2 milliarder kroner. Aksjen falt 1,1 prosent til 208,30 kroner på høyest omsetning.

Analytikerne frykter nå at DNB-festen er over. – Vanskelig å rettferdiggjøre den høye verdsettelsen, sier analysesjef Hans Rettedal Christiansen i Danske Bank.

Vår Energi  steg 0,1 prosent til 36,08 kroner. Selskapet meldte om et driftsresultat på 1,05 milliarder dollar, marginalt under analytikernes forventninger på 1,06 milliarder, og prosjektene går som planlagt.

– Vi er fornøyde med å levere rekordhøy produksjon i kvartalet, som var preget av oppkjøpet av Neptune Energy, sier konsernsjef Nick Walker i en kommentar.

Entra falt 3,9 prosent til 102,80 kroner etter sine førstekvartalstall. Eiendomsselskapet endte med lavere inntekter enn samme periode i fjor, utgiftene økte, og verdien på eiendommene ble nedjustert med nesten 2 milliarder. Det ga en blodrød bunnlinje, med et resultat før skatt på minus 1,3 milliarder kroner.

Bevegelser

Blue Ocean kjøper seg inn i Golden Energy Offshore til en betydelig premie på 2,22 kroner pr. aksje.

– De priser selskapet mer riktig, sier Golden Energy-sjef Per Ivar Fagervoll.

Aksjen reagerte positivt på kjøpet og steg hele 8 prosent til 1,83 kroner.

Dagens  største vinnere ble Norsk Titanium, som steg voldsomme 93,6 prosent til 2,13 kroner.

Det skjer etter at råvareselskapet meldte om ny kontrakt med Airbus og samtidig guider en tidobling. Målsettingen er nå en omsetning på 150 millioner dollar innen 2026.

BW LPG melder tirsdag at de har fått godkjent sin søknad om notering på børsen i New York. Aksjen gikk frem 2,5 prosent til 151,70 kroner.

Ellers kan vi ta med at Norwegian falt 2,7 prosent til 16,08 kroner.